Audi er på vej til månen

Audi er ramt af storhedsvanvid – de bygger køretøj, der skal sendes til månen i 2017

Audi stopper ikke ved verdensdominas – nu vil de også til månen. (Foto: Audi)
Audi stopper ikke ved verdensdominas – nu vil de også til månen. (Foto: Audi)

For Audi er verdensherredømmet åbenbart ikke nok – de vil besidde hele universet eller i hvert fald stå på månen. Firmaet støtter nemlig et hold tyske forskere, som deltager i Google's Lunar XPRIZE konkurrence om at sende et umandet køretøj til månen.

Se også: Simpel teknik holder brændselsmotoren ung

Konkurrencen er lavet af Google, og deltagerne, som skal være private hold, får 199 millioner kr. i præmie. Men først hvis det lykkedes at sende et køretøj til månen, som kan køre 500 meter deroppe, samt at sende billeder og video i høj kvalitet tilbage til jorden. Ideen bag er nemlig at fremskynde videnskabsmænd og entreprenører til at udvikle en billig metode til at opdage rummet.

Audi lunar quattro ligner mest en gammeldags trækvogn, men den kan klare temperatursvinginger på 300 grader. (Foto: Audi)
Audi lunar quattro ligner mest en gammeldags trækvogn, men den kan klare temperatursvinginger på 300 grader. (Foto: Audi)

Quattro
Audi skal deltage sammen med holdet 'Deltids-videnskabsmændende', og Audi skal blandt andet skinne med deres viden om firehjulstræk og letvægtsmaterialer.

Topfart - 9. jun. 2015 - kl. 08:16 Audi Q7 - er det perfekte sjovt?

– Vi er glade for at støtte projektet med vores knowhow i letvægtsteknologi, elektronik og robotteknologi, forklarer Dr. Ulrich Hackenberg, bestyrelsesmedlem for Audis teknisk udvikling.

Fabrikken vil også bistå med at teste og kvalitetssikre produktet, og så har Audi Concept Design Studio været med til at designe køretøjet, som får navnet Audi lunar quattro.

Hvis det lykkedes for Audi og de tyske forskere, vil Audi lunar quattro flyve de godt 380.000 km mod månen i 2017. En tur, man forventer, tager ca. fem dage. Landingsstedet er nord for månens ækvator, meget nær det sted Apollo 17 landede i 1972. Her kan temperaturerne svinge med op til 300 grader, så turen stiller ekstreme krav til køretøjet.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere