Audi rammer 14 lande på én tankfuld

En Audi A6 har netop kørt 1865 km på en én tankfuld og indkasseret en Guinness rekord for at have krydset 14 lande

Denne Audi A6 har vundet en plads i Guinness Book of Records for at være den eneste bil, der har krydset 14 lande uden at tanke. (Foto: PR)
Denne Audi A6 har vundet en plads i Guinness Book of Records for at være den eneste bil, der har krydset 14 lande uden at tanke. (Foto: PR)

Audi er måske lidt trætte af, at de nu har mistet Le Mans til familiemedlemmet Porsche. Men så er det jo godt, man kan finde trøst andetsteds. Firmaet har nemlig just vundet en Guinness verdensrekord i langdistance kategorien.

Udefra ser denne Audi A3 ganske almindelig ud, men den har både en lille elektrisk motor, smart kobling og et batteri, som opsamler bremseenergi. Teknologien kan spare 15 procent brændstof på virkelige veje. (Fotos: Andreas Lang Hedegaard) Biler Simpel teknik holder brændselsmotoren ung

En ganske almindelige Audi A6 TDI Ultra har nemlig tilbagelagt 1865 km på en enkelt tankfuld diesel. Samtidig har bilen været igennem fjorten forskellige lande på sin tur, og det indkasserer altså en Guinness verdensrekord, som måske nok kun er et lille plaster på såret for tabet på Le Mans.

Fra venstre ses Rebecca Jackson og Andrew Frankel, som sammen kørte de 1865 km. (Foto: PR)
Fra venstre ses Rebecca Jackson og Andrew Frankel, som sammen kørte de 1865 km. (Foto: PR)

28 timer non-stop
Ruten startede i Holland tirsdag 9. juni og gik igennem Belgien, Luxemborg, Frankrig, Schweiz, Liechtenstein, Østrig, Tyskland, Italien, Slovenien, Kroatien, Bosnien, Serbien og endte i Ungarn onsdag 10. juni. I alt tog det 28 timer med næsten uafbrudt kørsel. Ruten var meget nøje planlagt for at undgå tæt trafik, og farten lå på stort set konstante 80 km/t., for at få det optimale ud af bilens to-liters dieselmotor, som yder 190 hk.

Ja - der er ingen chauffør. men denne Audi RS7 skal runde racerbanen Hockenheimring med op til 240 km/t. (Foto: Audi) Biler 240 km/t på racerbanen – uden chauffør

A6 TDI Ultra er opgivet til at køre 23,3 km/l, men det lykkedes de to chauffører, journalisten Andrew Frankel og racerkøreren Rebecca Jackson, at hæve gennemsnittet på turen til 27 km/l på turen. Det er ganske fint, når man tager i betragtning, at modellen vejer 1700 kg, og har al den luksus, vi kender fra en Audi A6. Det er faktisk ikke engang fordi, bilen er en sløv øko-slæde. 0 til 100 km/t. klares på 8,4 sekunder, og topfarten er 232 km/t.

17 kommentarer
Vis kommentarer