Autopilot frikendt: Så sikker er en Tesla

På trods af en alvorlig ulykke sidste år har Teslas autopilot været med til at reducere antallet af færdselsuheld 

VIDEO: Her forudser Teslas ellers udskældte autopilot ulykke på motorvejen.

Sidste år kom Tesla i massiv modvind, da en af deres biler var involveret i en alvorlig ulykke i Indianapolis i USA.

Det trak overskrifter verden over, da en kvinde kørte ind i et træ, og bilen efterfølgende brød ud i meterhøje flammer, da batterikomponenterne eksploderede.

Bilnyheder - 4. nov. 2016 - kl. 11:05 Tesla i voldsom dødsulykke: Her eksploderer batterierne

Både den 27-årige fører og hendes 44-årige passager overlevede ikke.

Se også: Salgsboom: Danskerne vil have luksusbiler

Autopilot frikendt
Bilen var af Tesla Model S, der ellers havde fået topkarakter i en amerikansk sikkerhedstest.

Virakken opstod, da det kom frem, at Teslas semiautomatiske autopilot muligvis var slået til under ulykken. Noget bilfabrikanten dog afviste kunne være muligt.

Systemet ville nemlig automatisk have sænket farten til 56 kilometer i timen på det sted på det tidspunkt, og ud fra skaderne på bilen, havde den kørt langt hurtigere, da den forulykkede.

Siden blev Teslas autopilot kigget efter i sømmene af de amerikanske myndigheder, der netop har meldt ud i en ny rapport, at de frikender autopiloten.

Amerikanerbilen dumpede kollisionstesten. Foto: Euro NCAP Biler - 27. jan. 2017 - kl. 13:11 Pas på! Ikonisk amerikanerbil dumper sikkerhedstest

Færre ulykker
Der var således ingen fejl af finde på hverken bilen, dens sensorer eller den software, der styrer bilen, når autopiloten er slået til.

Ud over frikendelsen kan elbilgiganten også juble over, at den nye rapport fra NHTSA, National Highway Traffic Safety Administration, slår fast, at autopiloten er med til at reducere antallet af ulykker.

Faktisk er antallet af ulykker i en Tesla med autosteer installeret, reduceret med 40 procent pr. kørt kilometer. Men selvom autopiloten er slået til, skal man stadig som fører have sin opmærksomhed rettet på vejen. 

24 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere