Annonce:
Annonce:

Autopilot redder fodgænger

Teslas autopilot har været udsat for masser af kritik det sidste stykke tid, men nu fortæller en mand sin historie om, hvordan autopiloten har reddet en fodgænger

Amerikanske Larry sætter stor pris på sin Tesla S model. Foto: PR
Amerikanske Larry sætter stor pris på sin Tesla S model. Foto: PR
Annonce:
Følg Biler

Der har det sidste stykke tid været adskillige meldinger om uheld forbundet med Teslas autopilot. Der er endda spekulationer om, at det har resulteret i en dødsulykke, hvor billisten angiveligt sad og så Harry Potter, da han kørte direkte ind i en lastbil.

Men nu har topchef i Tesla, Elon Musk, delt en email fra en meget tilfreds kunde på Twitter.

I mailen fortæller kunden 'Larry' om en oplevelse, der nær kunne have kostet en forgænger livet, men blev forhindret af bilens autopilot.

Populær minibil strandet ved forhandlerne

Blev distraheret af sirene

- Du skal bare vide, at jeg tror, at min Tesla nok reddede en fodgængers liv i går aftes, indleder Larry mailen, og fortæller at han var ude at høre i Washington DC i USA, da det næsten gik galt.

Annonce:

Han beskriver nemlig, at det var svært at se noget på grund af de modkørende bilers forlygter, og at han kunne høre en sirene et sted, men ikke kunne finde ud af, hvor den kom fra og derfor blev distraheret.

- En fodgænger trådte ud foran vores S model i mørket og iført mørkt tøj. Det var lige midt på vejen (ikke i nærheden af et kryds). Før jeg kunne nå at trykke på bremsen, bippede bilen og billedet af en rød bil kom frem på vores skærm. Bilen hamrede bremserne i før jeg kunne nå at reagere, og vi stoppede kun centimeter fra fodgængeren, skriver han.

Pas nu på! Pokémon Go kan være farligt

Autopilot redder liv

Larry forsætter herefter med at fortælle, at han er i tvivl om, hvorvidt det ville have været muligt for ham at stoppe i tide selv.

Han fortæller, at han har skrevet mailen, fordi der er så mange negative historier om autopilot i øjeblikket, og at han gerne vil fortælle en god en.

- Jeres arbejde er virkelig vigtigt og redder liv. Desværre kommer uheld som disse ikke i medierne og de fleste er ikke opmærksomme på, hvor mange uheld jeres sikkerhedsudstyr kan have undgået, slutter han af.

Elon Musk fortæller på Twitter, at Larrys historie er bekræftet af bilens data.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: