Bedstemor-favorit på steroider

Opel har løftet sløret for en ny hidsig version af Corsa – den nye OPC med 207 hk

Den nye Opel Corsa OPC får 207 hk og masser af attitude. (Foto: Opel)
Den nye Opel Corsa OPC får 207 hk og masser af attitude. (Foto: Opel)

Opel's nye Corsa er en vellykket lille sag, som blandt andet byder på en kraftfuld ny 1-liters turbomotor. Men den kommer meget snart til at ligne mormor-valget, når den nye hurtige variant, OPC, lander. For dem af jer, som ikke kender Opel's OPC-afdeling, så er det det tyske mærkes svar på BMW's M-afdeling eller Mercedes hustuner AMG. Corsa OPC har altid været bilen, som taler til drengene med omvendt kasket.

Den amerikanske miljøduks er tilbage - endnu grønnere, men også hurtigere. (Foto: GM) Biler Amerikanernes miljøduks er blevet lettere

Den gamle Corsa OPC var kendt som lidt af en hidsigprop, og det bliver den nye garanteret også, for den får 207 hk og 280 Nm, som skal sendes ud gennem to forhjul i størrelsen 215/45 R17. Motoren er ligesom i den gamle udgave en 1,6-liters Ecotec turbomotor, men man har arbejdet med at skabe mere bundtræk, så der nu er 245 Nm fra 1.900 og helt frem til 5.800 o/min. Det skulle gerne give mere punch i daglig kørsel.

Standardhjulene måler 17 tommer, men med Performance Pack følger blandt andet 18 tommer fælge og større bremser. (Foto: Opel)
Standardhjulene måler 17 tommer, men med Performance Pack følger blandt andet 18 tommer fælge og større bremser. (Foto: Opel)

0 til 100 km/t er en favorit-disciplin blandt drengerøve, og den nye OPC er opgivet til at klare tiden på blot 6,8 sekunder – 0,1 sekund hurtigere end Ford Fiesta ST. Topfarten er opgivet til 230 km/t.

Men det handler jo ikke kun om fartpotentiale, men også hvordan man kan udnytte de mange kræfter. Derfor er OPC sænket 10 mm i forhold til standard-udgaven, og der er opgraderede støddæmpere samt et mere direkte styretøj. Bremserne er også blevet opgraderet, så de nu måler 308 mm.

Biler Test: Audi's lille pitbull

ESP-systemet er sat op, så det tillader flere narrestreger. I Competition Mode er antispind eksempelvis slået fra, og der er mere plads til udskridninger. Er du til rigtig bølle-kørsel, kan ESP-systemet også slås helt fra.

Performance Pack
Hvis den nye OPC er for blød for dig, så kommer der også en Performance Pack, som får 18 tommer fælge, bedre bremser fra Brembo, som måler 330 mm, samt et mekanisk spær fra Drexler.

0 kommentarer
Vis kommentarer