Bestod du ikke køreprøven første gang? Så er du formentlig klog

Forskning peger på, at kloge mennesker oftere dumper køreprøven første gang

Skulle der flere gange til, før du fik kortet i hus. Så tyder noget på, at du er klogere end dine venner, der klarede det i ét hug. Foto: Colourbox
Skulle der flere gange til, før du fik kortet i hus. Så tyder noget på, at du er klogere end dine venner, der klarede det i ét hug. Foto: Colourbox
Følg Biler

Alle, der har taget kørekort, husker formentlig den nervepirrende følelse lige inden den motorsagkyndige giver den afgørende dom. ’Bestået’ eller ’Ikke bestået’.

Og alle, som ikke lige bestod prøven i første hug – og måske heller ikke hverken anden, tredje eller fjerde – husker nok også den tåkrummende følelse, det gav at skulle svare på familiens og vennernes nysgerrige ’hvordan gik det?’ med et flovt hovedryst.

Men nu er der godt nyt til alle, som ikke kunne stikke det midlertidigt kørekort direkte i lommen efter allerførste prøve.

Noget kunne nemlig tyde på, at de, som bruger flere forsøg på at få kortet i hus, er klogere end de, som består første gang.

De kreative er hurtigere
Det er britiske Metro, som omtaler en undersøgelse foretaget af Privilige DriveXpert, der ved at interviewe 1564 britiske personer med kørekort er nået frem til det lidt overraskende resultat.

Det viste sig nemlig, at 59 procent af de deltagere, som ikke havde nogen uddannelse, bestod deres køreprøve første gang. For folk med en uddannelse svarende til folkeskolens afgangsprøve var tallet 50 procent, og for briter med en såkaldt ’A-level’ gjaldt det 51 procent.

Kun 48 procent af deltagerne med en bachelorgrad havde bestået prøven i første hug, og når det kom til virksomhedsejere, var tallet helt nede på 39 procent. Denne gruppe var desuden hele tre gange mere tilbøjelige til at have taget køreprøven fire eller flere gange mere end folk lavere nede på den karrieremæssige rangstige.

Undersøgelsen peger ifølge Metro også på, at kreative mennesker består med færrest forsøg, og bilister, som har studeret kunst på højt niveau, består hurtigere end de mere akademiske typer.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?