Annonce:
Annonce:

Betaler for lidt i afgift

Bilimportører værdifastsætter ofte brugte biler lavere, end de burde, viser Motorstyrelsens pristjek

Ikke alle importører af brugte biler betaler det, de skal i registreringsafgift på bilerne. Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Ikke alle importører af brugte biler betaler det, de skal i registreringsafgift på bilerne. Arkivfoto: Peter Hove Olesen
Annonce:
Følg Biler

Der bliver ikke altid betalt den rigtige registreringsafgift på brugte biler, viser et nyt pristjek fra Motorstyrelsen, som afslører, at mange bilimportører værdifastsætter biler lavere, end de burde, og at de derfor ikke betaler den rigtige registreringsafgift.

Det oplyser Motorstyrelsen i en pressemeddelelse.

Motorstyrelsens pristjek for de seneste tre år viser, at der er i gennemsnit er blevet betalt over 20.000 kr. for lidt i registreringsafgift.

44 procent af de køretøjer, der blev udtaget til kontrol i de såkaldte risikobaserede pristjek i perioden fra 2019 - september 2021, var værdifastsat for lavt af selvanmeldere, der selv kan angive værdien i Motorregistret. Derfor havde de i gennemsnit betalt 21.400 kr. for lidt pr. køretøj i registreringsafgift.

- Tallene viser meget tydeligt, at det er nødvendigt at føre kontrol med selvanmeldere. Importører af brugte biler skal betale den rigtige afgift - hverken mere eller mindre - og vi går målrettet efter de virksomheder, der har udfordringer med at værdifastsætte biler korrekt, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen.

Motorstyrelsen kan ved hjælp af analyser af selvanmelderne vurdere, hvor der er størst risiko for snyd med værdifastsættelser, og det er blandt disse virksomheder, at de såkaldte risikobaserede pristjek gennemføres. Ved siden af dem foretager Motorstyrelsen pristjek på tilfældigt udvalgte køretøjer. Her har pristjekkene vist, at der i gennemsnit blev betalt 16.800 kr. for lidt i registreringsafgift af de køretøjer, der blev udtaget til kontrol. 29 procent af køretøjerne var værdifastsat for lavt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: