Bil kører over sø uden at synke

En kraftig V8-motor, der fodres med nitrogen, og store skovlhjul gør denne islænding i stand til at køre på vand

Her kan du se Árni Kópsson køre på vandet. Video: Newsflare
Følg Biler

Med motoren kørende for fulde omdrejninger bliver en specialbygget offroader sendt direkte ud på en sø i klippet herover.

Men den hidsige vogn synker ikke til bunds. Takket være kæmpemæssige skovlhjul og en chauffør, der holder gaspedalen i bund, racer bilen afsted oven på vandet.

Bag rattet sidder den legendariske islandske racerkører Árni Kópsson, som er blevet kendt for sin præstationer i Formula Off Road. En særlig form for motorsport, der er opstået på Island i 1960'erne og siden også er blevet populær i USA samt andre nordiske lande.

Demonstrationen af den såkaldte 'hydroplaning'-teknik, som du kan se i klippet øverst, lavede Árni Kópsson i forbindelse med sæsonpremieren for dette års islandske Formula Offroad for et par uger siden.

Her opnåede han en hastighed på hele 84 km/t på vandet - den islandske rekord er på 87 km/t.

Árni Kópsson var med til at forandre Formula Offroad radikalt, da han specialbyggede en vild offroader på basis af en Ford Bronco i 1989.

Denne bil får du aldrig råd til: Dyreste nye bil nogensinde

Allerede året efter byggede han en anden bil, der blev kendt som 'Coca-Cola-bilen'. Den har han siden solgt og købt tilbage to gange, ligesom den har haft flere forskellige motorer, men det skulle altså være den samme bil, han nu benytter til Formula Offroad.

I dag er offroaderen udstyret med en V8-motor på 6,0 liter. Det er den såkaldte LS1-motor, der også er kendt fra Chevrolet Corvette. Árni Kópssons bil kan køre på flydende nitrogen, som giver motoren endnu flere hestekræfter.

Præcis hvor mange hestekræfter bilen har er usikkert, men der er tydeligvis tilstrækkeligt med power til at bringe såvel bil som chauffør tværs over en sø, som du kan se i videoen øverst.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller