Bil på abonnement: Skift fra Skoda til Porsche, når du vil

Importøren af Audi og VW lancerer sin Dribe-app, der giver danske bilister flere muligheder for at komme bag rattet med et abonnement i stedet for at lease eller eje en bil

Via Dribe-appen kan du komme bag rattet af en lang række nye VW-modeller med et abonnement. Foto: Brennan Linsley/AP/Ritzau Scanpix
Via Dribe-appen kan du komme bag rattet af en lang række nye VW-modeller med et abonnement. Foto: Brennan Linsley/AP/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Nogle gange skal der lidt ekstra til at komme gennem tirsdagens morgentimer. Det kunne være en croissant, en ekstra god kop kaffe eller måske synet af en spritny Porsche Macan SUV på den plet i indkørslen, hvor din Skoda stod i går.

Sidstnævnte er en del af filosofien bag det nye bilabonnement Dribe, som blev lanceret 19. marts. Semler-koncernen, der står for at importere blandt andet Audi, VW og Skoda til Danmark, står bag tjenesten, der tilbyder at abonnere på importørens biler i stedet for at lease eller købe dem.

Dermed får danskerne nu endnu en mulighed for at komme bag rattet uden at binde sig til bilen i mere end 30 dage. Markedet for bilabonnementer har været stødt stigende de seneste år med tjenester som Movon og Bilabonnement.dk, hvor sidstnævnte havde 1500 biler på vejene sidste år.

Nyt firma erklærer krig mod leasing-selskaber

Vi går ikke længere op i at eje
Dribe er i lighed med Bilabonnement.dk og Movon lavet for at imødekomme en stigende efterspørgsel efter alternativer til at eje bilen selv.

Ifølge en stor analyse fra konsulentfirmaet KPMG blandt 2.100 bilister fra hele verden ville 55 procent af alle bilejere skaffe sig af med deres bil, hvis en deleordning eller et andet alternativ kunne tilbyde samme transporttilgængelighed.

- Tidligere var det vigtigt for danskerne at have egen bil, men i fremtiden bliver det vigtigere at have adgang til netop den transport, der opfylder dit behov nu og her. Den bil, du har brug for i dag, er ikke nødvendigvis den, du har brug for om et halvt år - eller i næste weekend for den sags skyld, siger Lars Eegholm, administrerende direktør i Dribe.

Skift bil via appen
Dribe-tjenesten fungerer udelukkende via appen af samme navn, og som abonnent får man adgang til en 'garage', der i øjeblikket er fyldt med biler fra Volkswagen, Skoda, Audi og Porsche.

Ideen er, at man hurtigt skal kunne vælge sig en 'hverdagsbil' mellem de mange biler, og tilsvarende hurtigt kan skifte den ud igen, hvis behovet ændrer sig.

Samtidig bliver det muligt at supplere hverdagsbilen med en speciel bil - eksempelvis en 7-personers bil, en flyttebil eller en sportsvogn, som man kan leje i kortere perioder.

Det koster 499 kr. om måneden at være medlem af Dribe, og dertil kommer en fast pris for den bil, man vælger. Der stopper de økonomiske skrubler så også, for i lighed med flere af de øvrige abonnementstjenester, så er alt hvad der hedder forsikring, service, dækskift og grøn ejerafgift inkluderet i prisen.

Det er dog en forudsætning, at man er 26 år eller mere og har haft minimum tre års skadefri kørsel, inden man melder sig ind.

Nye spanske sportsvogne kommer til Danmark næste år

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+