Annonce:
Annonce:

Bil stjålet igen og igen: Ægtepar skal aldrig mere have nøglefri bil

I ly af natten brugte ukendte tyve en radiosender til at hacke sig adgang til canadisk ægtepars biler. Nu har parret mistet tre biler på den måde

Først på sommeren fik ægteparret en Lexus fra 2017 stjålet, og ganske kort tid efter blev dens erstatning stjålet sammen med parrets anden Lexus. Foto: Lexus
Først på sommeren fik ægteparret en Lexus fra 2017 stjålet, og ganske kort tid efter blev dens erstatning stjålet sammen med parrets anden Lexus. Foto: Lexus
Annonce:
Følg Biler

De kan så meget, de nye bilmodeller.

Men nogle gange kan det også blive for meget med de teknologiske nyskabelser – det er i hvert fald, hvad et ægtepar fra Ottawa i Canada har måttet sande.

To gange er de stået op til synet af en tom garage. Senest for en uge siden, da tyve kørte afsted med parrets to biler, der begge er af mærket Lexus. Dermed har parret fået stjålet tre biler på to måneder, rapporterer CTV News.

Sårbar teknologi
Begge gange er bilerne blevet stjålet ved, at tyve i ly af natten er dukket op uden for parrets hus i Ottawa med en særlig radiosender. Den har de brugt til at manipulere signalet fra det automatiske låsesystem, som Lexus-modellerne anvender.

Annonce:

Låsesystemet består af en sender i bilen og et sæt elektroniske bilnøgler. Systemet har den fordel, at man ikke behøver at tage nøglerne op af lommen for at låse sin bil op. Det sker automatisk, når man er inden for en bestemt rækkevidde af sin bil.

Men låsesystemet, der bliver anvendt i mange nye bilmodeller, er også sårbart. Med det rette udstyr kan man fange og forstærke signalet fra den elektroniske bilnøgle, så bilen bliver låst op.

Og det er altså, hvad der på to måneder er sket med tre af Ottawa-ægteparrets biler, endda selv om de har haft den elektroniske nøgle opbevaret i et særligt etui, der er designet til at beskytte nøglen mod netop hackere.

Nordsjællandske bilister er dårligst til at få bilen synet

Gyldne dage for biltyve
Ifølge The Drive skal erfarne hackerbiltyve ikke bruge meget mere end 30 sekunder på at gennemføre den avancerede operation

Annonce:

Mediet skriver videre, at der er sket et boom i antallet af biltyverier begået på denne måde – og at udbredelsen af elektroniske bilnøgler nærmest har kickstartet den lyssky biltyveribranche. I 2016 viste et tysk studie, at 24 bilmodeller fra 19 producenter er sårbare over for denne type angreb.

Tilbage i Ottawa står det canadiske ægtepars forsikrede tab for de tre stjålne Lexus-luksusbiler til at løbe op i nær ved 1 million kroner.

Ægteparrets bedre halvdel, konen Gail Downey, fortæller til CTV News, at hun ikke er sikker på, at parrets næste bil skal være en Lexus.

Ingen badeferie hos bilforhandlerne: Så mange vil have ny bil i varmen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: