Aktie styrtdykker: Endnu et bilmærke indrømmer fejl

Det seneste år har nærmest været én stor skandale i bilbranchen med snyd og manipulation på stribe – nu indrømmer endnu en producent store fejl i procedurerne

Suzuki har ikke fulgt de japanske myndigheders regler for, hvordan man tester bilernes brændstoføkonomi i forskellige vindforhold, men de mener selv, at de har en god undskyldning. (Foto: PR)
Suzuki har ikke fulgt de japanske myndigheders regler for, hvordan man tester bilernes brændstoføkonomi i forskellige vindforhold, men de mener selv, at de har en god undskyldning. (Foto: PR)

Tilbage i 2015 var Volkswagen på alles læber, da det kom frem, at den tyske bilgigant havde snydt med tallene ved hjælp af software i en række miljøtest.

Og mens tyskerne stadig slikker deres sår, står det klart, at de langt fra er den eneste bilproducent, som har fusket med tallene eller reglerne.

Skandalen har nemlig bredt sig til bilproducenter verden over – senest måtte også Mitsubishi krybe til korset og indrømme deres snyd med brændstoføkonomien i en stor del af koncernens biler.

Ferrari 488 er efter sigende verdens bedste sportsvogn. Til Sportscar Event får du chancen for at mærke, om det kan være rigtigt. (Foto: PR) Bilnyheder Sjælden chance: Bliv blæst igennem i fem superbiler

Og nu har endnu en japansk bilmager så indrømmet alvorlige fejl, nemlig Suzuki. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det drejer sig midlertidig ikke om direkte fusk med tallene, men derimod fusk med de japanske myndigheders regler for, hvordan man tester brændstoføkonomi i forskellige vindforhold.

Umiddelbart kun japanske modeller
Suzuki fortæller, at det er omkring 2,1 millioner biler, der ikke er testet korrekt.

Selskabet oplyser samtidig, at det udelukkende drejer sig om biler solgt på det japanske marked, men intet er som bekendt helt sikkert, før myndighederne har kigget nærmere på sagen.

Rekordtiden er inklusive 19 timer og ti minutters parkering for at kompensere for flyvning. (Foto: PR) Bilnyheder Dansk bilist sætter ny verdensrekord

Den japanske bilproducents egen forklaring lyder, at man testede bilerne i en kunstig vindtunnel på grund af bekymringer for vindforholdene ved den japanske sydkyst, hvor Suzuki har deres testområde.

Myndighederne i Japan kræver ellers, at vindmodstanden testes i naturlige omgivelser.

Foreløbigt har undersøgelser dog vist, at afvigelserne i forhold til den benyttede metode til at teste bilerne er inden for den accepterede grænse, men det kan nå at ændre sig de kommende dage, når man får kigget nærmere på sagen.

Som følge af sagen er aktierne faldet kraftigt. Alene onsdag faldt Suzuki-aktien med 9,4 procent på børsen i hovedstaden Tokyo.

Trafiksikkerhed eller pengemaskine? Meningerne er mildest talt delte i forhold til politiets fotovogne. (Arkivfoto: Mogens Flindt/Polfoto) Bilnyheder Politikere raser: Fotovogne skovler millioner ind

18 kommentarer
Vis kommentarer