Verdens hurtigste bil

Koenigsegg CCR produceres lige på den anden side af sundet

Koenigsegg CCR er verdens hurtigste bil.
Koenigsegg CCR er verdens hurtigste bil.
Koenigsegg CCR er verdens hurtigste bil. Acceleration fra 0-100 km/t. på en del under tre sekunder. Topfart i hvert fald over 400 km/t.

Den bliver bygget i Sydsverige af en velhavende ung entusiast, Christian von Koenigsegg, og monstret må betragtes for absolut uhyggelig hurtig.

Bilen er stort set udelukkende konstrueret af karbonfibre og får sine kræfter fra en håndbygget 806 hk V8-kompressormaskine -og fabrikanten er stensikker på, at vognen er den hurtigste bil i historien.

Der er masser af andre lækre detaljer i CCR-modellen end bare acceleration og topfart. Den oser langt væk af kvalitet fra næsetip til hæk.

Men i betragtning af prisen -den koster vel omkring tre millioner kr. fra fabrik, det vil sige mindst ti millioner kr. på danske plader -så kan man vel også forlange en hel del.

Det siges at være forbavsende let at køre lynet.

CCR-modellens forgænger, Koenigsegg CC var heller ikke langsom. Den havde 500 hk og et drejningsmoment på 600 Nm. I en årrække hørte den til verdens hurtigste med en topfart på 390 km/t.

Racerkræs
Christian von Koenigsegg og hans far Jesko kan det der med superbiler. De laver godt en halv snes stykker om året. Men det er kræs. De havde også idéer om at deltage i 24-timers løbet for sportsvognen på Le Mans-banen. Men planerne er foreløbigt skrinlagt.

Imens pusler Bugatti-fabrikken med at sætte en bil på gaden, der slår alt. Men det tager Koenigsegg med ophøjet ro. Så kommer de bare med noget endnu mere vildt.

Og i England skriver fremtrædende motorjournalister, at alle Koenigsegg-bilerne, nye som ældre, let kører bukserne af en McLaren F1, der ellers anses for verdens hurtigste og mest racede gade-monster på fire hjul.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen