Caddy Årets varebil

Den lille robuste håndværker fra VW endte en skosnude foran konkurrenterne

Jeg havde egentlig regnet med noget småt skrammel, men det er jo en fin, lille bil, sagde Ekstra Bladet Bilers testkører, blikkenslager Lars Toftedal under de første prøvekørsler. (Fotos: Thomas André Petersen)
Jeg havde egentlig regnet med noget småt skrammel, men det er jo en fin, lille bil, sagde Ekstra Bladet Bilers testkører, blikkenslager Lars Toftedal under de første prøvekørsler. (Fotos: Thomas André Petersen)
VW Caddy er af 14 danske motorjournalister kåret til Årets Varebil i Danmark 2005.

Varebiler er i modsætning til personbiler ikke opdelt i vægt- og prisklasser. Til gengæld spiller ambitioner og pris ind, når der skal uddeles handicap, og det forstod Caddy at udnytte.

Sit klejne udseende til trods besidder VW Caddy nemlig et sæt glimrende køreegenskaber, et venligt om end noget skrabet førermiljø og en reel lille kasse med fine adgangsforhold gennem bagdørene.

Med i opløbet var Opel Combo, der kom ind på en fin andenplads, mens sværvægterne, Iveco Daily og Ford Transit løb med henholdsvis tredje- og femtepladsen. Splinternye Seat Altea sluttede lige ved siden af sejrsskamlen.

Ukompliceret
Ekstra Bladet Biler testede tidligere på året den tyske minihåndværker. Konklusionen var, at med VW's ry for kvalitet, Caddys ligefremme og ukomplicerede personlighed og konkurrencedygtige prissætning kunne det ikke ende helt galt.

Blikkenslager Lars Toftedal sagde efter sin prøvekørsel:

- Det er ikke verdens største varerum, men hvis man kan nøjes med lidt plads, så fejler det jo ikke noget. Man kan vist ikke klemme meget mere end en liter mælk ind gennem skydedøren, men bagdørene lukker jo hele bagenden op.

- Den er meget pæn indvendigt med instrumentbord og alt, når man tænker på, hvad den koster. Det er helt rart med en VW i den prisklasse.
1 af 2 Caddy Van er mere praktisk, end den er elegant. VW har lagt vægt på brugsværdi og økonomi, og det er de sluppet godt fra.
2 af 2 Jeg havde egentlig regnet med noget småt skrammel, men det er jo en fin, lille bil, sagde Ekstra Bladet Bilers testkører, blikkenslager Lars Toftedal under de første prøvekørsler. (Fotos: Thomas André Petersen)
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen