Parkér uden buler

Er du typen, som fravælger en snæver parkeringsplads, vil en parkeringsføler sikkert være godt nyt for dig

Parkerings-følerne monteres i selve kofangeren.
Parkerings-følerne monteres i selve kofangeren.
Hvis du er typen, som fravælger en trang parkeringsplads, fordi du er bange for at blive set skævt til foran supermarkedet, vil en parkeringshjælper helt sikkert være godt nyt for dig. Får du lyst til øjne i nakken, er der en del at vælge imellem. Vi har monteret og testet to af slagsen.

En bakføler måler afstand. De fleste virker ved at udsende lyd, som bliver kastet tilbage, når lyden støder på en sten eller noget andet. Føleren udregner afstanden til bilen bagved og bliver ikke generet af anhængertrækket.

Billig og god lyd-føler
Fordele: Præcis funktion, advarsel med både lyd og billede. Ulemper: Lidt besværlig montering. Ikke en gør-det-selv-opgave. Type: akustisk føler med fire sensorer. Pris: To timers montering 799 kr. hos www.sparbiler.dk på tlf. 36 49 77 74.

Nem og god magnet-føler
Fordele: Præcis funktion. Nem montering. Kan ikke ses. Ulemper: Ingen optisk visning. Type: Elektromagnetisk føler. Pris: En times montering 999 kr. hos www.sikkerparkering.dk på tlf. 28 93 23 28.

Parkeringssensoren EPS Micro er den nemmeste bakføler, vi nogen sinde har monteret, og nærmest ideel til gør-det-selv-montering. Den er desuden usynlig. Er du snild på fingrene, er sagen klaret på et par timer.

Biludstyrsforretningen T. Hansen har en billig, men lidt klodset sensor, som man klæber uden på kofangeren. 398 kr. Firmaet www.icemedia.dk sælger en føler, som monteres i huller i kofangeren. Den koster 1595 kr. Bosch sælger den forkromede løsning: Et lækkert system til en knap så lækker pris på 6600 kr. Bliver forhandlet af f.eks. Meka i Glostrup.
1 af 2 Nogle bakfølere, f.eks. i Nissans familiebil Primera, benytter et lille kamera, som viser, hvad der foregår bag bilen på en fin skærm. Man kan parkere med centimeters nøjagtighed.
2 af 2 Parkerings-følerne monteres i selve kofangeren.