Her finder du den bedste brugtbil

Årets Brugtbil 2013 er en forudsigelig vinder: Toyota Avensis - alt om priser og udvalg!

Så er stemmerne talt op og Årets Brugtbil 2013 endte med at blive Toyota Avensis årgang 2007, som vandt kåringen foran Honda Civic, årgang 2009 og VW Golf V, årgang 2008. Blandt de egenskaber som juryen fremhæver, er høj driftssikkerhed, lav afskrivning og samlet set lave ejerskabsomkostninger.

Avensis var ikke eb.dks favorit, men alligevel mener vi, at Avensis er et godt valg, fordi den tilbyder det, som man allermest brug for som brugtbilkøber: en solid bil, som er komfortabel og rummer hele familien.

Ry for holdbarhed
Det er en jury bestående af en lang række medier såsom Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Bilbasen samt FDM og Applus Bilsyn, der har udpeget årets brugtbil.

- Herhjemme vælger familien Danmark brugt, når de går efter en stor bil. Og her er Toyota Avensis måske ikke den mest spændende, men den er en pålidelig, rummelig og en meget praktisk bil, siger Karsten Meyland Lemche fra FDM’s medlemsblad Motor.

- Mærket har et nærmest legendarisk ry for sin holdbarhed. Og det er en rummelig og behagelig stationcar, som fås til rimelige priser, siger Christian Schacht, som blandt andet er redaktør på Ekstra Bladets papiravis.

Juryen har blandt andet lagt vægt på omkostningerne ved at købe en brugt bil. Og mens det kun koster 2,11 kroner at køre en kilometer i årets brugtbil, ligger gennemsnittet for biler af den type med en kilometeromkostning på 2,57 kroner.

Sidste år var det Honda Accord, årgang 2009, der blev kåret som det bedste brugtbilskøb i 2012.

Du kan finde en brugt Toyota Avensis på Bilbasen (142 biler), Bilsektionen (94 biler) og Bilzonen (108 biler). Men det bedste overblik får du faktisk på Autouncles hjemmeside - fordi Autouncle ikke er et salgssite, men et site, som giver overblik over alle bilerne på markedet.

Avensis er blevet billigere
Tidligere har priserne på Avensis været lige i overkanten, men i år er der god sammenhæng mellem bil og pris.
Vil man nu ud og have sig en brugtbilsvinder, er der lige nu 120 Toyota Avensis til salg i årgang 2007 til priser fra 110.000 til 200.000 kroner, viser en opgørelse fra Bilbasen.dk. Det år, bilen kom på gaden, blev der solgt 4601 eksemplarer af Toyota Avensis.

Her på Ekstra Bladet Biler, var vores valg dog Honda Civic, som er en meget underspillet bil, som er pålidelig og nærmest er genial i sin indretning med sit enorme bagagerum og smarte sædearrangement. Desværre er udvalget af Civic i årgang 2009 ikke særligt stort.

Det skal du vide før du køber Årets bil 2013

Autouncle.dk, der opsamler biler på brugtbilmarkedet, har lavet en opgørelse over, hvor de brugte Toyota Avensis 2007 befinder sig i landet:

 

Brugt bil med over km 100.000 på tælleren

En typiske benziner, som har kørt 110.000 km bør koste omkring 143.000 kr. En diesel med 150.000 km på tælleren koster i gennemsnit 152.000 kr. i udbud. Udbudsprisen er dog ikke et udtryk for de aktuelle salgspriser.

87 procent af de brugte Avensis, der er til salg, holder hos bilforhandlere.

Avensis på 40. pladsen i fejlstatistikken
Da Applus Bilsyn sidste år offentliggjorde statistikken, hvor Avensis årgang 2007 var medtaget, lå bilmodellen på 40. pladsen ud af de 99 bilmodeller, der levede op til kriterierne for at medvirke i synsstatistikken. Avensis årgang 2007 blev således overgået af bl.a. Suzuki Ignis og Liana, Fiat Panda, Chevrolet Kalos og Ford Fiesta. Se statistikken her.

Opdatering: Avensis 2007 klarer sig, som en læser ganske korrekt påpeger, dårligt i Applus-statistikkerne. Til gengæld er man nødt til at kigge på hvad bilerne i statistikkerne fejler. En forlygtepære, der er sprunget er jo eksempelvis knap så dyrt problem, som en ABS-føler, der er gået i stykker. De mest gængse fejl på en Avensis på 2007 kan du se her. Kandidaterne bliver udvalgt på basis af de 100 mest solgte biler på bilbasen.dk. Desuden kan man vælge en joker udenfor den liste.Find din brugte Avensis her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere