Kia Cee'd GT er et slagtilbud

Kias første GTI ligner et slagtilbud med sin 200 hestes turbomotor, fedt udstyr og en Recaro-kabine

En helt nye Golf GTI-konkurrent fra Kia vises i dag på biludstillingen i Bella Center. Kia Cee'd GT introduceres i Danmark til juni i to karosserivarianter - som coupemodellen Pro_Cee’d og Cee’d med fem døre.

De to nye modeller er udstyret med en version af Kia's 1,6-liters direkte indsprøjtede motor, som vi kender fra den almindelige Cee'e, men til lejligheden forsynet med en turbolader. Ydelsen stiger ret voldsomt fra 135 hk til 200 hk, mens drejningsmomentet stiger tilsvarende fra 160 Nm til 265 Nm Effekt. KIA Pro_Cee'd GT og Cee'd GT er opgivet til 13,5 km/l. Med en sekstrins manuel gearkasse, klarer forhjulstrækkeren de første 100 km i timen på 7,7 sekunder og render 230 km i timen.

Billigere end Golf GTI
De tilsvarende tal for den kommende Golf GTI er 220 hk, 350 Nm, 6,5 sekunder og 16,6 km på literen - Golfen er altså hurtigere, men med statsgaranti også mindst 100.000 kr. dyrere, når den lander på vores breddegrader. Cee'd GT kommer først i mål, når det handler om prisen, som for den tredørs udgave lander på 350.000 kr. og 365.000 for modellen med fem døre.

Den konkurrent, som kommer tættest på Kia Cee'd GT bliver givetvis Skoda Octavia RS eller Seat Leon med den tilsvarende 220 hestes motor - som vi dog endnu har til gode at blive præsenteret for.

Et af vores få ankepunkter ved Kia Cee'd er nogle temmelig søvndyssende køreegenskaber (selvom ingen biler i denne klasse ret beset kan kaldes underholdende). Kia lover os dog en væsenligt mere underholdende bil med køreegenskaber der matcher GT-logoet og de mange kræfter - og det har de bare at leve op til (kun ét er værre end en langsom bil - og det er en hurtig bil, der kører kedeligt).

LÆS OGSÅ:

Kia Carens er mindre end forgængeren udvendig, men større indvendig Bilnyheder - 18. mar. 2013 - kl. 10:36 Kia Carens - langt mere moderne

Enorm udstyrsliste
Standardudstyret er helt igennem enestående:

GT-modellen har fået nye frontgitre og lygteklynger, dybere kofangere, skørter, LED-kørelys, nye tågelygter, xenonforlygter, dobbelt-udstødningsrør, 18-tommer alufælge og røde bremsekalibre.

Indvendigt er GT-modellen udstyret med Recaro-sportssæder i sort læder, alupedaler, læderrat/gearknop, tonede ruder og et racerbil-inspireret TFT instrumentpanel, der viser drejningsmoment og turboens ladetryk.

GT’en har desuden 6 airbags, dæktryksmåler og bakalarm.

LÆS:

Se også: Tre billige biler med plads til familien

Også som van
Samtidig er modellen spækket med komfortdetaljer: 2-zonet klimaanlæg, ventilation i bag, sædevarme, varme i rattet, ratbetjent fartpilot, smart key, start/stop, regnsensor, elektronisk nedblændeligt bakspejl, kabinevarmer, el-indklappelige sidespejle, parkeringssensor og en 7 tommers touchskærm som indeholder bl.a. audio system, bakkamera og bluetooth.

Med et fantastisk design, høj motorydelse, alt tænkeligt udstyr, gode køreegenskaber og valget mellem tre og fem døre, henvender den nye KIA GT model sig til en "moden målgruppe" som Kia udtrykker det, og skal være med til at styrke Kia som brand i Danmark.

Den vil i øvrigt kunne fås som van til 200.000 kr. plus moms.

1 af 5 Kia Cee'd GT-modellen har fået nye frontgitre og lygteklynger, dybere kofangere, skørter, LED-kørelys, nye tågelygter, xenonforlygter, dobbelt-udstødningsrør, 18-tommer alufælge og røde bremsekalibre.
2 af 5 ndvendigt er GT-modellen udstyret med Recaro-sportssæder i sort læder, alupedaler, læderrat/gearknop, tonede ruder og et racerbil-inspireret TFT instrumentpanel, der viser drejningsmoment og turboens ladetryk.
3 af 5 Indvendigt er GT-modellen udstyret med Recaro-sportssæder i sort læder
4 af 5 
5 af 5 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere