Danskere vil ha' kedelige biler

Danskerne vil have billige, driftsikre biler - italienere er derimod villige til at løbe en risiko

Hvis du har en ide om at vi danskere køber kedelige biler, har du ganske ret. Et kig i bilstatistikkerne afslører, at vi er meget uvillige til at skeje ud, når det kommer til bilkøbet.
Hvis du har en ide om at vi danskere køber kedelige biler, har du ganske ret. Et kig i bilstatistikkerne afslører, at vi er meget uvillige til at skeje ud, når det kommer til bilkøbet.

Hvis du har en ide om at vi danskere køber kedelige biler, har du ganske ret. Et kig i bilstatistikkerne afslører, at vi er meget uvillige til at skeje ud, når det kommer til bilkøbet. De tre første biler, VW Up, Toyota Aygo og Kia Picanto er ikke just biler, som man springer i øjnene som sjove køretøjer, men derimod snusfornuftige køretøjer, der skal dække transportbehov.

Store forskelle
Og de danske tal bakkes op af en helt ny international undersøgelse, som omfatter interviews med 10.054 personer fra Argentina, Australien, Canada, Columbia, Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Storbritannien, og viser, at danskernes bil skal først og fremmest kunne købes billigt, være pålidelig, og være billig at holde, viser en ny international undersøgelse.

Af i alt 1006 danske respondenter, fortæller hele 37 procent af at "værdi for pengene", "pålidelighed" og "omkostninger ved drift" er det vigtigste ved at eje bil. Til sammenligning er det tal kun 22 procent hos de ni øvrige lande i undersøgelsen.

- Det er dyrt at holde bil i Danmark, og derfor er vi meget fokuserede på, hvor meget bil vi får for pengene, for at sige det direkte, mener Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og DBA Biler.

Især skiller italienerne sig ud (hvis du spørger dem selv i hvert fald). Hos dem er det kun 13 procent, der vægter fornuften og rationelle parametre,mens hele 23 procent vægter image, udseende og mærket højest. Desuden betegnes 21 procent af italienerne sig som såkaldte risk takers, hvilket betyder, at de ikke går så højt op i at holde bilen ved lige, parkerer ofte uden omtanke og tager flere chancer i trafikken.

Alligevel er top tre i Italien følgende: Fiat Panda, Fiat Punto og VW Golf.

Dernæst er det også interessant, at hos tyskerne, der anses som fornuftige og med en Ordnung-muss-sein-mentalitet, kun er 26 procent, der vægter fornuften og rationelle parametre, mens hele 19 procent går mest op i hvad den kan og har af udstyr. Tyskernes top tre er: Golf, Polo og Tiguan i februar 2013. 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere