Bil for 840 kr. om måneden

Kampen om kunderne skærpes - leasing, udstyr, lang finansiering og lavere priser er midlerne

 

For nylig faldt Fiat Panda i pris. Hidtil har den billligste Fiat Panda kostet 110.000 kr. Men ved ved at fjerne turboen af den tocylindrede TwinAir-motor er det lykkedes Fiat at få prisen ned til knap 94.000 kr. Dermed blander Fiat sig i koret af biler med fem døre til under 100.000 kr.

Med den 2-cylindrede, 0,9 liters benzinmotor med 65 hestekræfter koster billigste Panda nu 93.670 kr. inkl. levering indtil udgangen af juni, hvorefter prisen stiger 5.000 kr. - om det sker er dog nok tvivlsomt. Det er længe siden, at vi har oplevet at en bilimportør returnerer til normalprisen efter et prisfald.

Som hos mange andre mærker er basismodellen kun lokkemad. Den har hverken radio og højttalere ombord, mens der kun er seler til fire og dermed ikke plads til flere. Derfor forventer importøren da også, at de fleste købere starter fra den 5.000 kr. dyrere Pop-model.

LÆS OGSÅ:

Se også: Hvilken mini er bedst? VW Up eller Fiat Panda? Hos Hyundai lokker forhandlerne netop nu med en særlig udstyrsversion af den lille i10, som blev faceliftet sidste år. For 110.000 kr. kan du købe en bil som er spækket med udstyr som aircondition, varme i sæderne, bluetooth, multifunktionsrat, rat og gearknop i imiteret læder for 110.000 kr. Billigste i10 koster fortsat 80.000 kr. og er ligesom Fiat'en komplet rippet for udstyr. F.eks. har den hverken servostyring eller højdejusterbart rat.

 

Hos Seat er man klar over at det er Up, der løber med kunderne foran Seat Mii. For hvem gider købe en Seat, når man kan købe en Volkswagen? Derfor har Seat lanceret et leasingtilbud, som er særligt møntet på de, der ikke er meget for at slippe slanterne og eje bilen selv. Mii med fem døre, aircondition samt service og reparationsaftale for under 1.500 om måneden og blot kr. 12.500 i engangsbetaling. 

Hos Chevrolet har man Danmarks billigste femdørs bil til 80.000 kr. efter at Fiat fik solgt ud af den gamle Panda, som gik til 70.000 kr. til de, der var hurtige nok. Ved finansiering slipper du med 990 kr. om måneden - til gengæld er de årlige omkostninger i procent ret høje (13,8 procent) i forhold til eksempelvis Citroen, der med 9,85 procent i ÅOP og 995 kr. kroner om måneden giver dig en Citroen C1, som i ren handel står til 85.000 kr. Citroen C1 Clim har ligesom Chevrolet Spark også fem døre, men til gengæld kan bryste sig af at have både aircondition, CD-afspiller og LED-kørelys foran.

 

Opel mangler en decideret mikrobil - men her har man til gengæld drejet på nogle andre skruer end prisen. Den billigste Corsa koster 110.000 kr. men vælger du en Corsa til 120.000 kr. får du tre års service og reparationer med i prisen på en i øvrigt ret flot udstyret bil: CD med MP3, multijusterbart rat (det får du ikke i de allermindste biler) og sædevarme foran. Desuden giver Opel som noget helt usædvanligt 30 dages returret på bilen! 

Hos Peugeot kan du købe en Peugeot 107 med fem døre for 83.500 kr. Men desuden lokker Peugeot kunderne ind ved at tilbyde en finansiering på til 495 kr. om måneden det første år for den billigste Peugeot 107. Til gengæld stiger prisen til 1.197 kr. om måneden det efterfølgende år. Vil du have en model med aircondition stiger prisen med 100 kr. om måneden. Udbetalingen er 20.000 kr. og ÅOP er 9,98 procent.

Se dig for
Når du skal låne penge, skal du sørge for at tjekke ÅOP - årlige omkostinger i procent, som ern altafgørende for hvad du ender med at skulle betale for en bil. Lånene kan nemlig være forskelligt skruet sammen - med forskellige gebyrer, renter og startomkostninger, som når de regnes sammen giver det tal du har brug for: ÅOP - årlige omkostninger i procent. ÅOP eller AOP skal i øvrigt altid være oplyst i forbindelse med et tilbud om finansiering.

En analyse som forbrugerbladet TÆNK foretog sidste år, viste at bankerne typisk er langt dyrere end bilforhandlerne, når det kommer til ÅOP. De billigste lån får du hos Toyota, hvor man kan komme helt ned på 3,9 procent i ÅOP.

 

En femdørs Aygo kan du ifølge Toyota få finansieret til 840 kr., hvilket giver en ÅOP på 6,3 procent.

Det er der ingen andre bilmærker, der kan matche.

I denne artikel ligger der ingen anbefaling af den ene eller anden bil. Vi har kun taget stilling til priser.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere