Haglvejr: Citroën-ejer svømmer i panik

Mammut-hagl tvinger bilejer til at svømme på taget af Citroën

Hagl og biler er ikke skabt for hinanden, simpelthen fordi hagl af en vis størrelse laver buler i de firehjulede.

I dette - måske lidt ufrivilligt morsomme - indslag fra Argentina, er ejeren af en Citroen C4 sedan blevet overrasket af et voldsomt haglvejr. I et forsøg på at undgå skader, lægger han sig op på bilen og forsøger at "svømme" haglene væk. Metoden er nok tvivlsom - men han fortsætter ufortrødent sit forehavende i adskillige minutter. Vi har klippet videoen ned - men hele den oprindelige optagelse varer i fem minutter.

Danske bilister oplever kun sjældent haglvejr af den karakter som går ud over huset, campingvognen eller bilen, men det er dog hændt, fortæller konsulent i forsikringsoplysningen, Richardo Krogh Pescatori.

- Jeg husker f.eks. et haglvejr i Vallensbæk for nogle år siden. Når man kiggede ud over golfbanen dernede var man i tvivl om hvorvidt det var golfbolde eller hagl, husker Richardo Krogh Pescatori.

Skader fra hagl dækkes i øvrigt af bilens kaskoforsikring, fortæller Richardo Krogh Pescatori.

I USA forretter haglvejr skader for en millard dollars om året på afgrøder, bygninger og biler.

 

Men hvornår bliver hagl så store, at bilen tager skade? Ifølge meteorolog Jeff Haby på theweatherprediction.com går grænsen for hvornår hagl bliver skadelige, når haglenen når en størrelsel på 3/4 tomme - eller cirka 20 mm. Men grænsen er flydende og afhænger også af vindretning og vindstyrke, mener meteorologen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere