TV: Kapløb med 300 i timen på motorvejen

En 700 hestes Audi og en Kawasaki-motorcykel kører om kap på Autobahn

Den tyske Autobahn er fortsat et af de få steder i verden, hvor du helt lovligt kan lukke helt op for gassen - og holde ved hele vejen til topfarten.

I dette indslag kører en motorcyklist på en af verdens hurtigste serieproducede motorcykler - en Kawasaki ZX10 R med et par hundrede hestekræfter - om kap med en Audi med 700 hk.

Kawasakien er bestemt ingen sinke. Afhængig af årgang har ZX10R op mod 210 hk, og topfarten topfarten er omkring 300 km i timen. Speedometeret går dog "kun" til 299 km/t - som følge af en aftale imellem de forskellige producenter af motorcykler netop for at undgå konkurrence om tophastighed.

Audien, en RS6 ABT med 700 hk, er på papiret en del hurtigere på toppen - normalt er den begrænset til 250 km i timen. Men fjerner man begrænsningen, er topfarten omkring 335 km i timen.

Fyren som har uploadet videoklippene - og kører motorcyklen - kalder sig "endschalldaempfer" og oplyser, at han kører fra byen Augsburg til München på blot 15 minutter. Det giver ifølge "endschalldaempfer" en gennemsnitsfart på 215 km i timen.

Kawasakien er - selvom den er hurtig - ikke verdens hurtigste serieproducerede motorcykel. Den hurtigste er en BMW S1000RR som har 200 hk - målt direkte på baghjulet. BMW'en har en topfart på 314 km i timen.

Hele forløbet er gengivet i fire på hinanden følgende TV-indslag herover.

SE også: verdens vildeste motorcykelræs - Isle of Man.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere