Dansker køber ultimativ sportsvogn

En ung iværksætter impulskøbte den sidste Pagani Zonda mens han var på ferie i Italien

Følg Biler

I 2010 dukkede en nyhed op på nettet om en ny one off-specialversion af Pagani Zonda med tilnavnet ”HH”. Men der gik en rum tid, før vi fandt ud af, hvad de to bogstaver betød. HH er de første bogstaver i David Heinemeier Hanssons efternavn.

Motorsportfans vil huske ham fra Le Mans 2012, hvor han pludselig figurerede på den officielle kørerliste som “den ukendte dansker”. Den 33-årige David bor og arbejder i Chicago, og er en af folkene bag et succesfuldt online projektstyringsprogram.

Fik kørekort som 25-årig
Og så brænder han for racerløb og biler. Foruden debuten i Le Mans i en Morgan i den lille prototypeklasse, har han kørt amerikansk Porsche Carrera Cup og blev nummer to i den amerikanske Le Mans-serie. Godt gået af en fyr, der først fik kørekort som 25-årig og kun har kørt racerløb på professionelt niveau i tre år.

- I sommeren 2010 var min kone og jeg på roadtrip i Europa, hvor vi blandt andet besøgte Pagani og fik den almindelig turistrundvisning. Men så talte jeg med en italiensk kammerat, der kender Horacio Pagani, og han sagde, at det var den helt forkerte tur, vi var kommet på.

Og så fik David og hustruen en særrundvisning, hvor Horacio blandt andet fortalte om den nye Pagani Huayra.

- Men Zondaen har altid været min favorit, lige siden jeg så den i Top Gear. Dengang havde jeg ikke råd til den, og jeg troede, at det var slut med den. Men de havde ét chassis tilbage ud af de 25 Zonda F Roadster. Og inden dagen var omme, havde vi fået en aftale på plads og underskrevet den, fortæller David Heinemeier Hansson.

7 mio. plus afgifter
Prisen for en skræddersyet Zonda er en sag mellem sælger og køber, men du kan begynde med at finde de første 7,0 mio. kr. frem, og det er uden afgifter. David endte dog ikke med bare at få bygget den 25. Zonda F Roadster:

Han fik skræddersyet en helt unik bil med en kraftigere motor, der efter fem måneder blev leveret med hans initialer på bagenden. Det er næsten umuligt at få en Zonda ind i USA, da den ikke har nogle airbags, så i stedet endte han med at købe et sommerhus med en garage i Spanien tæt på Ascari-racerbanen, hvor han også kan pleje sin passion for motorsport.

Få hele historien, tag med David ud at køre og se hans garage i det seneste nummer af Bil Magasinet, der netop er kommet på gaden.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+