A baboom bil-boom i Brasilien

Bilerne boomer i Brasilien, hvor Volkswagen er i stor offensiv på lokal biludstilling

Mange bilmodeller får forlænget liv på det sydamerikanske marked. Det gælder Renault Clio, hvor den gamle model nu faceliftes med en ny front.
Mange bilmodeller får forlænget liv på det sydamerikanske marked. Det gælder Renault Clio, hvor den gamle model nu faceliftes med en ny front.

Mulighederne for bilfabrikkerne er lige så enorme som landet. Derfor var der også næsten guldgraverstemning på det store motorshow i brasilianske Sao Paulo, som netop er løbet af stabelen, og hvor VW var i front med en lang række nye og sprælske modeller.

Det tyske mærke, som har været til stede i Brasilien med fabrikker i 60 år, har nemlig set mulighederne i det vækstboom, som de næsten 200 millioner brasilianere oplever lige nu.

Vi sætter her spot på nogle af de mere eksotiske fugle, hvor der er udsigt til, at vi også får nogle af dem at se på vore breddegrader.

Det gælder det nye Taigun SUV, som bygger på en forlænget Up-platform, og meget vel kan være på vej til Europa.

Fiat, som også er store på de kanter med egne fabrikker, og hvor gamle modeller får forlænget holdbarhedsdatoen, viser en opgraderet Uno, mens Renault blandt andet er på banen med en opfriskning af den gamle Cliomodel.

Kineserne har også fået øje på vækstmulighederne og var naturligvis også til stede.

1 af 3 Fiat har i mange år været rigtig store i Brasilien. En model som den bedagede Uno lever da også fortsat som denne Interlagos-viersion med strømlinet front.
2 af 3 En af de store VW-nyheder er SUV'en Taigun, der bygger på en Polo-platform og med sine 3,86 meter i længden og en højde på 1,57 meter er en tand kortere, men højere. Den her er bestykket med en 1,0 liters TSI-benziner med 110 hk, der klarer 21,3 km/l.
3 af 3 Mange bilmodeller får forlænget liv på det sydamerikanske marked. Det gælder Renault Clio, hvor den gamle model nu faceliftes med en ny front.
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen