Er din Toyota tilbagekaldt? Sådan skal du gøre

Ejerne af de Toyotaer, som skal til eftersyn på grund af risiko for ratslør, får brev med posten

Blandt andet den populære Toyota Avensis er ramt af fabrikationsfejlen, som kan give en ekstra risiko for ratslør. (Foto: Pelle Rink/Polfoto)
Blandt andet den populære Toyota Avensis er ramt af fabrikationsfejlen, som kan give en ekstra risiko for ratslør. (Foto: Pelle Rink/Polfoto)

Toyota meddelte i dag, at 23.000 danske biler skal en tur omkring mekanikeren, fordi der er risiko for, at bilerne kan udvikle ratslør på grund af en fabrikationsfejl.

De omfattede modeller er Toyota Avensis med 1,6- og 1,8 liters motorer, der er produceret fra august 2002 til oktober 2008, Toyota Corolla, der er produceret fra juli 2001 til marts 2004 og Toyota Prius, der er produceret fra juni 2003 til marts 2004.

Det sker, efter den japanske bilgigant ved 13 modeller har fundet problemer med vandpumpe og styretøj, der blandt andet kan betyde, at bilen lettere udvikler ratslør.

Toyota Danmark er i gang med at indsamle stelnummer på alle de berørte biler, og vil via Motorregisteret sende et brev ud til de bilejerne.

Læs også:

Se også: Toyota kalder 23.000 danske biler tilbage

Ikke nødvendigt at gøre noget
Hvis man ikke er nervøst anlagt, så kan man - selv om man ejer en af de tilbagetrukne biler - i første omgang læne sig tilbage og lade være med at gøre noget, indtil brevet dumper ind af brevsprækken, siger producenten.

Medmindre man har oplevet ratslør eller problemer med styretøjet, er der ifølge Toyota ikke nogen risiko ved at køre videre i bilen. Der er aldrig registreret nogen ulykker som følge af den fejl, som nu får selskabet til at tage 2,7 millioner biler verden over til eftersyn.

- Hvis man er voldsomt bekymret, så er man velkommen til at ringe til sit nærmeste autoriserede Toyota-værksted, hvor man vil kunne blive hjulpet på vej med, hvad man skal gøre. Man kan også følge med på Toyota.dk, hvor vi har lagt en information ud, siger pressechef i Toyota Danmark, Anders Tystrup, til ekstrabladet.dk.

Stelnumre ud på hjemmeside
Når stelnumrene på de berørte biler er indsamlet, vil de blive lagt ud i en database på Toyotas hjemmeside, så man kan tjekke om bilen skal en gang omkring mekanikeren.

Ejerne bliver også kontaktet per brev.

- Det er ikke sikkert, at der er noget galt med bilen, men for en sikkerheds skyld beder vi i brevet om, at man tager kontakt til det nærmeste værksted eller forhandler og får bilen til kontrol. Det foregår selvfølgelig uden udgifter for bilejeren, siger Anders Tystrup, til ekstrabladet.dk.

- Hvad hvis man tidligere har været nødt til at reparere sin bil for ratslør, inden den her fejl blev opdaget, kan man så få pengene for reparationen refunderet?

- Haha, den snak tager vi med kunden, hvis det konkrete tilfælde skulle opstå, det kan jeg ikke be- eller afkræfte her. Jeg er sikker på, at hvis det skulle være tilfældet, så finder man nok en løsning. Men det er et meget tænkt eksempel, for det er ikke noget, vi har set i Danmark, siger Anders Tystrup.

Toyota meddeler onsdag, at 2,77 millioner biler tilbagekaldes på verdensplan på grund af fejl ved styretøj og vandpumpe.

Disse fejl rammer ca. 23.000 danske Toyota-ejere, der snart vil få besked om at slå et smut forbi værkstedet.

I Danmark er der tale om tre modeller, der tilbagekaldes. Disse er:

- Toyota Avensis med 1,6- og 1,8 liters motorer, der er produceret fra august 2002 til oktober 2008.

- Toyota Corolla, der er produceret fra juli 2001 til marts 2004.

- Toyota Prius, der er produceret fra juni 2003 til marts 2009.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen