Her er de billigste og dyreste værksteder

I Birkerød finder du en timepris på 1.043 kr. Det er fire gange mere end det billigste værksted, som findes i byen Gram

Der er enorme regionale forskelle på timepriser i Danmark. De dyreste værksteder findes typisk i nærheden af storbyerne og i Nordsjælland. Foto Thomas Lekfeldt
Der er enorme regionale forskelle på timepriser i Danmark. De dyreste værksteder findes typisk i nærheden af storbyerne og i Nordsjælland. Foto Thomas Lekfeldt

Webtjenesten Autobutler har udregnet hvor meget det koster at få sin bil repareret forskellige steder i Danmark. Og forskellene er helt enorme - men også ganske forudsigelige.

- I storbyerne er huslejerne og timelønningerne generelt højere end i provinsen, forklarer Peter Michael Oxholm Zigler fra værkstedstjenesten Autobutler.dk, som i 2010 startede fordi man ønskede at formidle kontakt mellem bilejerne og de billigste værksteder i Danmark. I dag er 700 værksteder tilknyttet tjenesten, som du også kan benytte via eb's bilsite via dette link.

I bilbyen Birkerød nord for København kan du risikere at komme af med voldsomme 1.043 kr. kroner i timen for at lade mekanikeren skrue på din bil. I den anden ende af landet hvor postnumrene løber løbsk, er der til gengæld gode chancer for at timepriserne bliver holdt nede på de lokale værksteder.

I byen Gram i det centrale Sønderjylland er timeprisen på et enkelt værksted blot 250 kr. viser opgørelsen.

381 kr. i Hundested
Omvendt findes der da også værksteder i Nordsjælland, som ikke ripper kunderne fuldstændig, når bilen skal repareres. Værkstederne i byen Hundested ligger i hård konkurrence om kunderne - i hvert fald er gennemsnitprisen for en værkstedstime blot 381 kr. hos de værksteder i Hundested, som giver tilbud via værkstedstjenesten.

Timepriserne stammer fra de tilbud som Autobutler.dk har indhentet hos de 700 værksteder, som giver bilejerne tilbud via Autobutler.dk. Autobutler er en tjeneste, hvor du som bilejer kan finde frem til det billigste værksted uden at skulle ringe rundt til 20 forkellige værksteder.

Her på eb.dk har vi bedt Autobutler om navne på de dyre og billige værksteder, fordi vi mener, at det ville være en god hjælp til jer læsere. Men det ønsker Autobutler ikke af to årsager:

- Gør vi det, undergraver vi jo vores egen eksistensberettigelse. Desuden ville det være illoyalt overfor de øvrige værksteder i ordningen, forklarer firmaets PR-mand, Finn Arne Hansen til eb.dk.

- Timepriser fortæller i øvrigt ikke hele sandheden om reparationens pris, forklarer Finn Arne Hansen: Mange værksteder kører med faste takster på opgaver - så den bedste måde at få den laveste pris på er ved at spørge hvad opgaven koster fremfor at spørge til timeprisen.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen