Vi vil da skide på CO2-forureningen

Blot tre procent går op i bilens CO2-tal. Det er økonomien der tæller - kun én sølle procent går primært op i miljøet

3 procent går op i bilens CO2-tal. Resten går kun op i hvad koster at køre bil
3 procent går op i bilens CO2-tal. Resten går kun op i hvad koster at køre bil

CO2-udledning fra biler er blevet et mantra for både bilfabrikker og de danske myndigheder. Bilfabrikkerne har fået interessen pålagt gennem skrappe C02-krav og Trafikstyrelsen har ifølge egne oplysninger foreløbig brugt over 8 millioner kroner på kampagnen " Kør Grønt - Alt andet er Sort".

Men spørger man danskerne er C02-tal ikke noget som ligger os tungt på sinde. Og populært sagt vil vi da skide på miljøet:

Ifølge en undersøgelse, vi har lavet på Ekstra Bladet (og du kan se til højre herfor) interesserer blot tre procent af danskerne interesserer sig for deres bils CO2-udslip.

For pengenes skyld
På spørgsmålet Hvorfor kører du langt på literen? svarede én procent: for miljøets skyld, mens godt 46 procent svarede: Kun for at spare penge.

45 procent svarer: Mest af hensyn til min pengepung og lidt for miljøet skyld, og knap 8 procent svarer "Mest for miljøets skyld og lidt af hensyn til min pengepung".

På spørgsmålet "Bruger du CO2-tallene til noget?" svarer godt tre procent: Bilens CO2-tal er vigtige for mig, mens 97 procent svarer: Kilometer på literen giver mening for mig.

Og det undrer ikke politisk chefkonsulent i FDM, Torben Lund Kudsk

- Det kan vi godt genkende. Når vi spørger bilejerne, er miljøet i hvert fald ikke på førstepladsen.

Politikernes skyld
Men politikerne er selv ude om det, mener han:

- Tag nu den skattereform der lige er landet, hvor man forhøjer udligningsafgiften* for dieselbiler og lægger en ekstra krones afgift på dieselprisen.

- Folk har altså købt dieselbiler for at spare på brændstoffet og pengene, men med udligningsafgifter straffer regeringen (og V og K) bilkøberne og siger: Vi ved godt at vi tidligere har ment at diesel var godt, men vi har ombestemt os: Det var ikke en dieselbil du skulle have købt - det var en elbil - og det skal du straffes for.

Så er det jo ikke så mærkeligt at forbrugerne giver op og kun forholder sig til sin pengepung, slutter Torben Lund Kudsk.

Her på Ekstra Bladet har vi igennem længere tid forsøgt at få en kommentar fra Trafikstyrelsen - desværre uden held.Afgifter kvrker miljbilerneAfgifter kværker miljøbilerneHvorfor kører du langt på literen?

Se resultat

Hvorfor kører du langt på literen?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Bruger du CO2-tallene til noget?

Se resultat

Bruger du CO2-tallene til noget?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen