Godt tidspunkt at handle brugt bil

Vil du sælge en stor bil og købe en mindre brugt bil, er tidspunktet rigtig godt

En lille Kia Picanto fra 2008, som dengang kostede 110.000 kr. skal du til ikke regne med at få meget for, fordi en ny Picanto er billigere. Men så giver det måske god mening at købe den?
En lille Kia Picanto fra 2008, som dengang kostede 110.000 kr. skal du til ikke regne med at få meget for, fordi en ny Picanto er billigere. Men så giver det måske god mening at købe den?

Der er gang i den hos landets brugtbilforhandlere. Omsætningen på brugtbilmarkedet var på 263.978 styk i første halvår af 2012, en stigning på 4,9 procent sammenlignet med 2011, og endda højere end rekordåret 2006.

- Der er flere årsager til det høje brugtbilsalg. Dels køber de private bilkøbere mange mindre biler, og det sender et stort antal byttebiler ud på markedet, dels køber de private også mange større brugte biler, og det sender samlet omsætningen op på rekordniveau, siger Jan Lang, markedsanalytiker på BilBasen.

Priserne stiger - på de store
Udbuddet på brugtbilmarkedet har været faldende gennem hele 2012, og lige nu er der ifølge BilBasens opgørelser omkring 60.000 brugte biler til salg. Det er ti procent færre end på samme tidspunkt sidste år. Den store efterspørgsel, kombineret med det lave udbud har sendt priserne på brugtbiler i vejret med gennemsnitligt 7,2 procent sammenlignet med sidste år.

- Der er store forskelle på hvordan priserne har udviklet sig. I gennemsnit er der steget godt syv procent, men de brugte minibiler er faldet i pris fordi de nye minibiler er faldet i pris, mens de større brugtbiler er steget i pris fordi udbuddet er faldet, og efterspørgslen er steget, forklarer Jan Lang.

Ingen tegn på afmatning
Omsætningen på brugtbilmarkedet har gennem hele 2012 været højere end i samme tidsrum i 2011 og rekordåret 2006. Det får BilBasen til at vurdere, at omsætningen vil holde et højt niveau resten af året.

- Jeg tror, at vi når en omsætning på over en halv million brugte biler i Danmark i 2012, og som det ser ud lige nu, så når brugtbilmarkedet også højere op end i det hidtidige rekordår 2006, vurderer Jan Lang.10 fede brugte til 100.000 kr.10 fede brugte til 100.000 kr.

Billigere HyundaiBilligere Hyundai

Første test: Hyundai med kæmpe bagagerumFørste test: Hyundai med kæmpe bagagerum1 af 2 Biler som VW Golf er blevet mere værd det sidste halve års tid. Forklaringen er at efterspørgslen er steget.
2 af 2 En lille Kia Picanto fra 2008, som dengang kostede 110.000 kr. skal du til ikke regne med at få meget for, fordi en ny Picanto er billigere. Men så giver det måske god mening at købe den?
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen