Løftebrud på fransk

Peugeot 208 e-HDI markedsføres som en sparegris - men holder langt fra hvad den lover

Er du pendler med hang til luksus, så er 208 e-HDI med alt i udstyr måske et godt bud på din næste bil.
Er du pendler med hang til luksus, så er 208 e-HDI med alt i udstyr måske et godt bud på din næste bil.

Det er ikke svært at finde en sparsommelig bil til billige penge. Markedet er nærmest proppet med sådanne tilbud. Men oftest er der tale om skrabede standardvarer.

Det er fint nok for nogle, men for dem, der bruger mange timer i deres bil dagligt, er det fornuftigt at ofre lidt ekstra på luksus.

Et godt bud er Peugeot 208 i den såkaldte e-HDI-udgave. Især i den mindste 1,4-liters-version, for det er den billigste. Ergo er der flere penge til ekstraudstyr.

Pænt standardudstyr
I forvejen er 208 ret veludstyret. I en Active, der er den næstbilligste, er der indfarvede dørhåndtag og sidespejle med blinklys, LED-baglygter, aircondition med kølefunktion i handskerummet, multifunktionsrat, Follow me Home-lys, fartpilot og varme i forsæderne.

Og så er der det store panorama-glastag, som lyser kabinen op som en anden Mercedes S-klasse.

LÆS OGSÅ: Duel: Peugeot 208 mod Ford Fiesta

Panoramataget er en del af den såkaldte 'Sportspack', som også giver ultraskarpe LED-kørelygter. Det koster 15.000 kr. Testbilen var også udstyret med parkeringssensorer bagtil og tågelygter til i alt 8500 kr., mens det to-zonede klimaanlæg koster 7000 kroner.

Med hele molevitten forvandler den lille franskmand sig fra at være en basal hyldevare til småblæret, og en kende luksuøs.

Som e-HDI er Peugeot 208 desuden udstyret med en sortlakeret tagspoiler, en særlig designer-kølergrill med huller og kromkant samt aero-korrekte hjulkapsler. Alt dette skulle sammen med start-stop-systemet og automatgearet medvirke til et dieselforbrug så lavt som 29,4 km/l. Men så er prisen også 220.490 kr.

Langt fra løfterne
Men kan den virkelig køre så langt? Vi testede sparegrisen på en typisk dansk pendler-strækning.

Vi tankede 208 i København, kørte så ud af byen og direkte på E45-motorvejen sydpå. Ved Rønnede drejede vi af og kørte landevejskørsel til Næstved, og vendte derpå bilen og kørte samme rute tilbage.

TV: Velkommen tilbage køreglæde: 208 har det hele ... næsten

Fartgrænserne blev overholdt, vi kørte med aircondition og fulgte ellers trafikken. Resultat efter ny optankning: 7,77 liter diesel efter præcis 159,9 kilometer, svarende til et snitforbrug på 20,6 km/l. Med andre ord et pænt stykke fra det lovede.

Årsagen er muligvis den beskedne motor. De 68 heste er tilstrækkelige i byen og til dels på landevejen, men på motorvejen savner den bundtræk, og der skal godt med omdrejninger på for at overhale og følge med.

Desuden er det femtrins automatgear blot en manuel gearkasse med automatisk kobling, og elektronikken tager sig god tid til at skifte gear. I praksis opleves det u-raffineret og gør motoren sløvere end den egentlig er. ESG-gearet kan ganske enkelt ikke anbefales. Den manuelle version kører uden tvivl mere harmonisk. Og så er den billigere.

1 af 4 Den nye Peugeot 208 er lettere end forgængeren 207, og synes også mere elegant i designet.
2 af 4 Den store 7"-skærm er standard, og herfra styrer du altså både radio, cd-afspiller, iPod, bluetooth og meget mere.
3 af 4 Pendlerbil eller luksusbil? Her er vi midt imellem, især med det dejligt store panorama-glastag til 15.000 kr.
4 af 4 Er du pendler med hang til luksus, så er 208 e-HDI med alt i udstyr måske et godt bud på din næste bil.
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen