Lamslået auktionshus: Millionsalg på Aaholm

Auktionen på Aalholm slot gav tre km kø og et gigant-salg. En gammel Maybach gik for knap 10 mio. kroner

RM Auctions, verdens største auktionshus for samlerbiler, solgte for mere end 75 millioner kroner i går på Aalholm slot.

- Vi er blevet absolut lamslået over den interesse som denne auktion har skabt. Vi oplevede en trafikkø på tre km kun for at komme til auktionen, siger Max Girardo, direktør, RM Auctions i Europa.

En hav af mennesker gav antræk til panik på de officials, som stod bag skranken ved indgangen til Aalholm slot i går formiddags. Det berømte Auktionshus RM Auctions havde selv gættet på at omkring 300 besøgende ville dukke op til auktionen af de 182 gamle biler på Aalholm Slot. Men godt vejr og enorm lokal interesse fik flere tusinder til at tage vejen forbi det familieejede slot for at få del i løjerne.

900 bød på bilerne
Samlet set var der over 900 bydere der repræsenterede 34 lande rundt om i verden. Danmark præsterede over 300 bydere. Adskillige af bilerne blev solgt for 10 gange vurderingen og alle 181 biler blev solgt.

Se de flotteste her

Stjernen på auktionen, en meget sjælden 1938 Maybach Zeppelin DS8 Roadster toppede med 1,3 millioner Euro, svarende til knap 10 millioner danske kroner efter en nådeløs kamp i auktionsteltet. Til sidst faldt hammeren med en sum, der var 10 gange højere end vurderingen.

Aalholms første udstillingsbil, en 1911 Rolls-Royce 40/50 HP Silver Ghost gik for 708.000 euro (5,3 mio. kroner) eller næsten tre gange den forventede pris.

Originale Bugatti-biler tiltrækker altid internationale samlere, og den meget originale 1938 Bugatti Type 57C Stelvio Drophead Coupé tilbudt i auktionen var ingen undtagelse. Efter en livlig budrunde opnåede bilen en pris på 542.000 euro - over fire mio. kroner og to gange vurderingen. Senere i dag eller i morgen vil RM offentliggøre salgspriserne her.

Se bilerne på RM Auctions hjemmeside

Totalt kaos
Da Ekstra Bladet indfandt sig ved auktionens begyndelse klokken 11, var mindst 2.000 trippende og utålmodige tilskuere og potentielle købere stimlet sammen for at tage del i løjerne. Og alene køens længde foran indgange fortalte med tydelighed at auktionshuset ikke havde sat sig op til så stor en publikumssucces.

Den store tilslutning fik R.M. Auctions til at udskyde auktionen med tre kvarter for at alle de, der gerne ville byde på bilerne, kunne nå at komme ind. Men alligevel var det ikke alle der nåede at byde på netop den bil, som de havde drømt om op til auktionen.

En gæst som Ekstra Bladet talte med, havde planer om at byde på nummer 24, en gammel Riley sportsvogn og var ikke sikker på at han kunne nå det. Men han nåede ind til auktionsteltet da nummer 15 gik til salg ...

Flere af dem, vi talte med, havde stået i kø i over to timer for at komme ind. Enten for at byde på en eller flere af de gamle biler eller for at se på. Og ved 12.30-tiden opgav personalet at tage betaling for alle i indgangen, og slap en del af publikum gratis ind.

Samlet set blev der solgt for 75 millioner kroner på auktionen. Se et udvalg af de flotteste her.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen