TV: Racer med kæmpemotor er kommet til byen

En gammel Opelracer, som for i 1920'erne kørte ræs i Danmark er tilbage igen. Denne gang i København. Hør bilen her

Opels racerbil fra 1914 har et slagvolumen på intet mindre end 12,3 liter og en ydelse på 260 hk. En ganske anstændig ydelse for en bil, som kørte på diagonaldæk og ikke havde sikkerhedsele.

- Og heller ikke nogen nem bil at køre, fortæller Opels faste chauffør på bilen til Ekstra Bladet i dag.

På Rådhuspladsen stod bilen sammen med en del af de øvrige biler, som skal køre i weekendens løb i København. Bilen er udstyret med håndsving til at starte motoren med, men det er kræver sin mand, så i dag blev bilen trukket i gang.

- Den er utrolig vanskelig at køre, når du kører langsomt. Det går noget bedre ved topfart, fortæller Wolfgang H. Scholz, der til daglig er leder af Opels Museum i Rüsselsheim.

Motoren var temmelig enestående for sin tid. Det er en firecylindret sag på 12,3 liter, 16 ventiler og en maksimal stempelhastighed på 24 meter i sekundet, som i parantes bemærket er det samme som de bedste motorer præsterer i dag.

Kapløb på Sand
Bilen har tidligere været i Danmark i forbindelse med Fanøløbene på Fanø strand. Opel vandt dette løb to gange. Topfarten på Fanøs sandstrand var 189,2 km/t, da Opel fabrikskøreren Carl Jørns kørte allerstærkest.

Er du mere til nye biler, bliver den nye Astra OPC, som har intet mindre end 280 hk under kølerhjelmen, og er den hurtigste GTI lige nu (eftersom Ford Focus RS er udgået) også præsenteret i forbindelse med CHGP.

Bil nyheder - 3. aug. 2012 - kl. 12:18 Coulthard giver den gas ved Holmens kanal

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen