Japanske biler holder bedst

Japanske producenter dominerer, når britiske What Car og forsikringsselskabet Warranty lister de mest pålidelige biler

Med blot ti fejl på 12 måneder, er Honda det bilmærke som klarer sig bedst blandt 3-10 år gamle biler. Foto: Ebbe Sommerlund
Med blot ti fejl på 12 måneder, er Honda det bilmærke som klarer sig bedst blandt 3-10 år gamle biler. Foto: Ebbe Sommerlund

Honda er den klart mest pålidelige bil på det engelske marked. Det fastslår britiske What Car og forsikringsselskabet Warranty i en kæmpe analyse, som er baseret på indberetninger til forsikringsselskabet Warranty.

Procentallet fortæller hvor stor sandsynligheden er for at bilen går i stykker i en given 12 måneders periode. Bilerne i undersøgelsen er mellem 3 og 10 år gamle.

De første fem pladser går alle til japanske mærker, og der er ikke et eneste europæisk bilmærke i top 10. Ford og Skoda deler 12.pladsen med 31 procent og er således de højest placerede europæiske mærker i undersøgelsen og overhaler kendte "kvalitets-brands" som VW, Audi, BMW og Mercedes-Benz.

Det er også påfaldende at Fiat, Peugeot og Citroen klarer sig bedre end tyskerne.

Analysen fortæller en anden interessant - men også forudsigelig - historie, nemlig at Smart er den bil, som ejerne i gennemsnit har kørt kortest i (i snit 58.000 km), mens Volvo er det bilmærke, der tilbagelægger flest km med 95.706 km i gennemsnit. ( se alle tallene og forudsætningerne her).

I Danmark blev Honda Accord årgang 2009 årets brugtbil i år.

I 2011 blev Kia Cee'd årets brugtbil og året før var det en Opel Astra.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen