Leon med et strejf af Lamborghini

Første billeder: Seat satser stort med den nye Leon, der i kabinen minder mest om en Audi

Der står Seat på den, men teknikken er den samme som den nye Audi A3. (Fabriksfoto)
Der står Seat på den, men teknikken er den samme som den nye Audi A3. (Fabriksfoto)

Mød den nye Seat Leon, der er spaniernes skarpeste design til dato, og er på plads hos forhandlerne inden udgangen af 2012. Ikke kun designet er spændende. Under det velformede ydre finder man VW-koncernes nye MQB-platform, der også benyttes på den nye Audi A3 og den kommende VW Golf.

Den er fem cm kortere end den tidligere model og 90 kg lettere, men en længere akselafstand gør den mere rummelig. Udvendigt kendes den på forlygterne, der akkurat som med den nye Audi A3 fås som 100 pct. LED-lygter.

Se også: Ny Seat Toledo til lavpris

Mere sparsommelig
Fra Audi A3 kender vi også motorprogrammet, der starter med den effektive 1,6 TDI diesel med 105 hk, som klarer 26,3 km/l med blandet kørsel, samt benzinmotorerne 1,2 TSI og 1,4 TSI med henholdsvis 86 og 105 hk.

Derudover kommer topmodellerne med en 150-hestes TDI og en TSI med 180 hk, og alt i alt er motorerne i Leon blevet 22 procent mere sparsommelige.

Audi-lækkert interiør
Indvendigt har den nye Leon også taget et stort skridt fremad med flere detaljer lånt fra storebror Audi A3. At Seat har så travlt med at få den nye model ud hos forhandlerne hænger sammen med, at der er en helt ny Golf på vej, og derfor får spanierne et lille forspring.

Seat Ibiza er netop blevet faceliftet, og har i samme ombæring sendt 100 styk på gaden, som Seat kalder Avenger, fordi Seat har en samarbejde med Walt Disney, som står bag filmen The Avengers. Bil anmeldelser - 22. maj. 2012 - kl. 21:41 TV: Billig dyt med udstyr fra overklassen

Endnu er det for tidligt, at sige noget om priserne. Men på den nye Audi A3 starter de ved 290.000 kroner. En Seat skal være meget billigere, og der skal også være plads til Golf mellem de to. Et bud fra os lyder på 230.000 kr. for den mindste Leon 1,2 TSI med 86 hk.

Se også: Røverkøb: Seat Mii til blot 80.000 kr.

1 af 3 Indvendigt har den nye Leon også taget et stort skridt fremad med flere detaljer lånt fra storebror Audi A3. At Seat har så travlt med at få den nye model ud hos forhandlerne hænger sammen med, at der er en helt ny Golf på vej, og derfor får spanierne et lille forspring.
2 af 3 Ligner den lidt en Lamborghini? Det er nemt nok, de har samme designer. (Fabriksfoto)
3 af 3 Der står Seat på den, men teknikken er den samme som den nye Audi A3. (Fabriksfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen