Floras Cobra

Det er rigtigt nok: Kun en ejer og kun kørt 62.000 km på 47 år

Den gamle Cobra er usædvanlig original, noget, der har indflydelse på prisen, der kan ende på fire mio. kr. (Foto: RM Auctions/Neil Fraser)
Den gamle Cobra er usædvanlig original, noget, der har indflydelse på prisen, der kan ende på fire mio. kr. (Foto: RM Auctions/Neil Fraser)

Flora L. Darling fra Californien var en ganske særlig kvinde. I 1965, da hun var 34 år, købte hun denne Cobra fra ny hos Hi-Performance Motors i Los Angeles, Californien.

Den bekymrede sælger spurgte en anelse bekymret, da han overrakte hende nøglerne: 'Det er en meget hurtig bil, frue. Hvem skal køre den hjem for Dem?'

Floras øjne skulle efter sigende have lynet: - Det skal jeg! Hvorfor tror du jeg købte den, dit fjols?!?

Derefter satte hun sig ind, startede motoren og forlod forretningen med rygende dæk!

Sparede ikke på krudtet
Køre den, det gjorde hun, og hun sparede efter sigende ikke på krudtet. At den trods alt kun har tilbagelagt 62.368 km skyldes to ting. Dels at Flora L. Darling altid var på farten, fordi hun gjorde tjeneste i US Airforce under krigen i Vietnam, og derefter var udstationeret en årrække som ulandshjælper i den tredje verden.

En anden forklaring var, at hun ikke kørte bilen efter 1987, hvor hendes mand gik bort. I stedet stod den i garagen under en presenning, og når folk spurgte hvad det var, sagde hun blot at det var 'noget gammelt ragelse'.

LÆS OGSÅ: Spar en formue på klassisk drømmebil

Det gamle ragelse skal nu nok vise sig at være adskillige millioner kroner værd. Flora L. Darling gik bort tidligere i år, og arvingerne har nu valgt at sætte bilen på auktion i Monterey i august.

Hammeren forventes at falde omkring fire millioner kroner for den gamle Cobra, der er usædvanlig original. Og så er der en lille bonus: Floras Cobra har ikke været startet siden 1987. Den fornøjelse får den nye ejer.

1 af 2 Denne Cobra har faktisk kun været kørt af en dame, der købte den fra ny i 1965 og ejede den til sin død tidligere i år. (Foto: RM Auctions/Neil Fraser)
2 af 2 Den gamle Cobra er usædvanlig original, noget, der har indflydelse på prisen, der kan ende på fire mio. kr. (Foto: RM Auctions/Neil Fraser)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen