Se den nye Skoda Rapid

En helt ny Skoda kiler sig ind mellem Skoda Fabia og Octavia

Skoda Rapid er en bil på størrelse med VW Jetta. Bilen er foreløbig en sedan med plads til fem personer.
Skoda Rapid er en bil på størrelse med VW Jetta. Bilen er foreløbig en sedan med plads til fem personer.

Skoda får snart en helt ny model, som genopliver det gamle Rapid-navn.

Det er produktionsudgaven af konceptbilen Mission L, der nu får det gamle modelnavn. I forvejen var bilen lanceret i Indien under Rapid-navnet - men her ser den noget anderledes ud end den gør i Europa.

Rapid får i lighed med Citigo det nye logo uden grøn farve.

Skoda producerer i forvejen en Skoda Rapid i Indien, som er udviklet som en billigbil til udviklings-markeder som Indien og Kina, men kommer altså også til Vesteuropa i den normale Skoda-kvalitet - og altså i et andet og mere stramt design, som i øvrigt lægger linien for hvordan de kommende Skoda-modeller kommer til at se ud.

LÆS også: 27 på literen i en Citigo

Mellem Fabia og Octavia
Rapid placerer sig mellem to klasser, den lille Fabia og den mellemstore Octavia med en totallængde på 448 cm og en bredde på 170 cm.

Når Rapid overhovedet kan mase sig ind mellem Fabia og Octavia, kunne det indikere, at den næste Octavia, som kommer næste år, bliver større end den nuværende, som er 457 cm lang.

Den seneste Rapid var en coupé, der blev fremstiller fra 1984 til 1990 og var baseret på Skoda 130/135/136. Den model afløste en anden coupe, Skoda Garde, som var i produktion fra 1981 til 1984.

Skoda Rapid bliver lanceret i Danmark og vi har den første test her på sitet i slutningen af juli.

1 af 5 Koncepbilen Skoda MissionL som blev vist på Frankfurt motorshow i efteråret var en hatchback med fem døre. Det antyder at Rapid muligvis dukker op som femdørs på et senere tidspunkt. Men det aner vi i realiteten intet om
2 af 5 Den seneste Skoda Rapid var en todørs coupe baseret på Skoda 130
3 af 5 Skoda Rapid Six ... en bil fra en tid hvor Skoda var et luksusmærke på linie med Mercedes-Benz. Bilen var udstyret med en firetakts rækkesekser med slagvolumen på 1961 ccm og en maksimal effekt på 50 hk fra motoren, som var placeret over forakslen. Bilen vejede 1050 kg og havde en topfart på 140 km i timen
4 af 5 Skoda Rapid placerer sig mellem to klasser, den lille Fabia og den mellemstore Octavia med en totallængde på 448 cm.
5 af 5 Skoda Rapid er en bil på størrelse med VW Jetta. Bilen er foreløbig en sedan med plads til fem personer.
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen