Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Audi kører om hjørner med Københavns Kommune

Bilfirma præsenterer ny model foran Christiansborg - uanset at tilladelsen går på noget andet

Audi kan det der med reklame (Foto: Polfoto)
Audi kan det der med reklame (Foto: Polfoto)

København lægger i disse dage offentligt rum til verdenspremieren på den nye Audi.

Store reklamer i bybilledet lokker folk til at drage til Ofelia Beach ved Skuespilhuset eller til Christiansborg Slotsplads, hvor de kan få lov at se og røre en fabriksfrisk rød Audi A3.

Men ifølge Københavns Kommune, har Audi har ikke fået tilladelse til at præsentere deres ny bilmodel foran Folketinget, skriver Information.

- Hvis Audi havde spurgt os, om de måtte lancere en ny bilmodel på Christiansborg Slotsplads, så havde de fået nej, siger Jesper Sejerø, der er områdechef i Københavns Kommunes afdeling for byliv, der i sin tid behandlede Audis ansøgning om at bruge offentlige pladser i København.

Firmaet har tidligere haft events i byer som Barcelona og London, hvor man også lancerede nye bilmodeller.

Men det var ikke meningen i København, forklarer Jesper Sejerø:

- Denne gang ville Audi vise, hvad de kunne inden for den nyeste teknologi omkring miljøvenlige og klimaansvarlige biler, genanvendelse og el og brint, siger Jesper Sejerø til Information.

De grønne ambitioner gik fint i spænd med Københavns Kommunes værdier.

- Vi vurderede, at det stemte fint overens med det, som vi som kommune gerne vil fremme, og derfor fik de lov, siger Jesper Sejerø.

På pladsen har Audi da også en installation, hvor man kan høre mere om bilmærkets kommende letvægtskarosseri eller se en hybridbil, der delvis kører på el. Men Audi har altså ikke fået tilladelse til at bruge pladsen foran Folketinget til at præsentere en ny bil.

- Hvis de begynder at lancere en ny model på Christiansborg Slotsplads, så har de kørt om hjørner med os. Det var ikke det, vi havde aftalt, siger Jesper Sejerø, der nu vil undersøge sagen nærmere.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen