Lej autocamperen i Danmark

Der er ikke meget at spare på at afhente autocamperen i Tyskland eller Sverige, og der er langt mellem de gode tilbud

Den helintegrerede autocamper, som modellen her fra Hymer, har de bedste køreegenskaber og laveste benzinforbrug. Den giver også den mest helstøbte oplevelser, men er dyrere både i anskaffelse og leje.
Den helintegrerede autocamper, som modellen her fra Hymer, har de bedste køreegenskaber og laveste benzinforbrug. Den giver også den mest helstøbte oplevelser, men er dyrere både i anskaffelse og leje.

Hvis man gennemgår nettets tilbud på autocampere, er konklusionen lige for. Det kan ikke længere betale sig at leje sin autocamper i Sverige eller Tyskland.

Prisforskellen er for lille til, at det er besværet værd, med mindre du leder grundigt og vil køre til Hamborg eller længere sydpå. Først der kan der være noget at spare.

Flere af de store udlejere fra Danmark har udlevering af biler fra Flensborg, men prisen er den samme som i Danmark.

Transit-tilladelse fra Skat
Og henter du autocamperen i Danmark, må du gerne køre med bilen i Danmark. De tyske og svenske autocampere må kun køre gennem landet på en transittilladelse fra Skat, men her må du kun køre den direkte vej fra for eksempel Malmø til den dansk-tyske grænse.

De udenlandske udlejere har en anelse lavere priser, men ekstraomkostninger spiser ofte fortjenesten, og selv om de danske forsikringsforhold ikke er imponerende, så er de udenlandske værre.

LÆS OGSÅ: Gennem Europa på luksus-hjul

På erento.com kan du finde udmærkede tilbud, men da siden formidler mellem både private og forhandlere, er markedet meget broget.

Hvis du vil køre til Hamborg, er der bedre tilbud end i både Danmark og Flensborg hos f.eks. wohnmobilvermietung.com.

Men hvis du lejer i over tre uger hos danske forhandlere, kan der forhandles rabatter hjem, og så tipper regnestykket måske igen.

Pas på ekstraomkostninger
Det er tydeligt, at autocampermarkedet ikke er nær så udviklet som biludlejning, der kan være svært nok at gennemskue.

Således er der stor forskel på, hvor stor selvrisikoen på forsikringen er, og om bilen er fuldt udstyret.

LÆS OGSÅ:  Køb Schumachers bus

Desuden er der forskel på, om ekstra km koster noget. For skal du for eksempel køre til Italien, bliver merprisen let 4000-5000 kr., hvis ikke du har fri km, som nogle har fra to udlejningsuger og op.

Alle ting får omkostningerne til at stige, så nogen billig ferie bliver det i hvert fald ikke, når man medregner diesel og overnatningstakster på campingpladserne. Frihed koster.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen