Oplevelser langs den tyske autobahn

Pausen fra motorvejen kan være andet end en cola på en rasteplads

Turen ned gennem de tyske autobahner kan både være træls og lang. Mange timer i bilkøer og stegende solskin.

Men hvis du gerne vil lave turen ned gennem de tyske autobahner til lidt af en oplevelse, er der et væld af temaparker, racerbaner og museer, hvor familien kan slå et par timer eller mere ihjel inden den fortsatte biltur. Her er nogle sjove steder, du kan besøge på din tur gennem Tyskland.

Auto & Technik Museum Sindsheim

Afstand fra København/Aarhus 930/947 km.

Europas største tekniske museum med 3000 genstande fra alle hjørner af mekanikkens verden fra damptromler til italienske sportsvogne. Motorcykler, formel 1-biler, togsæt, lastvogne, limousiner, knallerter og modelbiler? Hovedattraktionen er så gigantisk, at du kan se den fra autobahnen: Et vaskeægte Concorde-fly fra Air France! Og ved siden af står der et eksemplar af det russiske svar på Concorden, en sjælden Tupolov TU-144. Begge flyvemaskiner er monteret på taget af museet og forbundet til udstillingen med stiger, så du kan kravle op og gå på opdagelse.

Info: www.sinsheim.technik-museum.de

Nürburgrings Nordsløjfe

Afstand fra København/Aarhus: 834/839 km.

Nürburgrings Nordsløjfe er et mekka for alle, der holder af at køre for hurtigt. I området omkring den moderne Grand Prix-bane finder du både museer, gokartbaner, shops og udstillinger fra diverse bilmærker. Men den gamle Nordsløjfe er nu dét, de fleste kommer efter. Den 22,8 km lange bane med de 160 sving er både berømt og berygtet og har taget livet af adskillige racerkørere gennem årene samt en hel del glade amatører. For 17 euro kan du nemlig køre en tur på banen i din egen bil, og der er ingen begrænsninger, for hvor meget gas du giver den.

Info: www.nuerburgring.de

Meilenwerk

Afstand fra København/Aarhus: 437/608 km.

'Et centrum for bilkultur' kalder Meilenwerk i Berlin sig selv. I virkeligheden ville det være nemmere at beskrive det som et levende museum. Her opbevares alt fra den nye Porsche 911 Turbo til den klassiske Bugatti, der cirkler ind og ud af komplekset eller rundt mellem de mange værksteder. Som tilskuer kan du komme helt tæt på og beundre de smukke biler, tale med ejerne og nyde duften af blyholdig benzin som i de gamle dage. Og naturligvis er der Berlin lige uden for døren, så der også er lidt for din bedre halvdel.

Info: www.meilenwerk.com

Miniatur Wunderland Hamburg

Afstand fra København/Aarhus: 337/340 km.

Når du først er kommet i Miniatur Wunderland Hamburg, vil der gå mange timer, før du kommer af sted igen fra denne fuldstændig ubegribelige miniputverden. 900 små tog trækker 12.000 vogne ad 13 kilometer skinner gennem landskaber fra Europa til USA. Skibe sejler gennem Nordsøen, og en nyhed er verdens største model-lufthavn genskabt i alle detaljer, hvor flyene konstant letter, lander og taxier rundt. Husk dog at reservere billetter i forvejen for at reducere den uundgåelige kø.

Info: www.miniatur-wunderland.com

Europa Park

Afstand fra København/Aarhus: 1049/1065 km.

Europa Park er kort og godt Tysklands største, vildeste og mest omfattende forlystelsespark. Smukt placeret i det bjergrige Sydtyskland og inddelt i forskellige 'lande-zoner' med hver deres nationale særpræg. Den byder også på et væld af hæsblæsende rutsjebaner. Den nyeste, 'Wodan Timburcoaster', er helt vanvittig. Men hvis det ikke er nok, kan du altid sætte dig tilrette i den berygtede 'Silver Star'. Men så skal du også kunne tåle at falde 67 meter og køre 130 km/t. i det, der ret beset er et S-tog uden tag.

Info: www.europapark.com

Autostadt

Afstand fra København/Aarhus: 548/564 km.

Forestil dig, at Volkswagen byggede deres egen version af Disneyland, og du har Autostadt, der er placeret ved siden af VW's gigantiske fabriksanlæg i Wolfsburg. Det er nu ikke kun Volkswagen, du kan møde her, men også Lamborghini, Bentley, Bugatti, Porsche, Skoda, Seat og Audi, som hver især gør, hvad de kan for at overgå hinanden med deres udstillinger, samt et imponerende museum med klassiske biler i alle afskygninger. Du kan leve, ånde og køre hele bilhistorien og selv komme bag rattet på de forskellige testbaner.

Info: www.autostadt.de

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen