Ny Seat Toledo til lavpris

En helt ny udgave af Seat Toledo er så godt som klar - vi gætter på 190.000 kr. for den billigste

En ny Seat Toledo når Danmark i 2013.

Toledo-navnet har været båret af en række vidt forskellige biler gennem tiden. Toledo begyndte sit liv som en praktisk, femdørs bil i 1991. Den var baseret på mekanik og elektronik fra VW Golf II og III. En sjov detalje omkring denne førsteudgave er, at den oprindelig blev designet til at være en Skoda Octavia. Men i stedet fik Seat altså det kantede, Giugiaro-skabte design.

I andenudgaven gik Seat mere konservativt til opgaven og skabte en sedan, og med Toledo i andenudgaven holdt man fast i de fire døre og det lukkede bagagerum. Toledo II var teknisk identisk med Volkswagen Golf IV og VW Bora såvel som Skoda Octavia.

Toledo i 3.udgaven fra 2004-2009 stak til gengæld voldsomt ud fra mængden med sin lille anderøv og en bagklap, der forsøgte at forene sedan-modellens former med hatchbackens praktiske dyder. Med 157 cm i højden voksede karrosseriet betydeligt i højde i forhold til de foregående Toledo-modeller. Teknisk set var Toledo III baseret på PQ35-platformen ligesom VW Golf 6 og Skoda Octavia II.

Men den var køberne ikke særligt glade for, og produktionen blev indstillet i 2009, hvor den blev erstattet af Seat Altea XL.

Stor bagklap
Den nyeste version af modellen er vendt tilbage til designet fra den første Toledo og har en stor, bredt åbnende bagklap. Den forholdsvis lange akselafstand på 2.602 mm (80 mm længere end Toledo II) giver ifølge Seat god plads til alle personer i bilen.

Nyeste motorer
Som en helt ny model kan Toledo nyde godt af de allernyeste motorer fra Volkswagen Group. Højdepunkterne omfatter TSI-benzinmotorer på 1,2 og 1,4 liter og en 1,6-liters TDI-motor. En 7-trins DSG-dobbeltkoblingsgearkasse fås i kombination med de største benzinmotorer.

Den Nye Toledo forventes introduceret i Danmark i starten af 2013. Priserne kender vi ikke, men Seat lover, at de bliver lave. Vi gætter på at den billigste med 75 hk vil kunne fås for 190.000 kr. En Skoda Octavia med 105 hk fås for 199.000 kr. - og det betyder helt automatisk at Seat'en ikke må koste mere, hvis den skal kunne sælges.

1 af 3 
2 af 3 Vi ved ikke så meget om den nye Seat Toledo, men vi ved at den er stort set magen til den nye Skoda Rapid, bliver 448 cm lang og bliver billig. Formentlig omkring 190.000 kr. for den allerbilligste
3 af 3 
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen