Nu kan du få byttet dit batteri

Danmarks første batteriskiftestation er åbnet i Gladsaxe

Better Place har netop åbnet den første ud af i alt 20 planlagte batteriskiftestationer, som skal åbnes i år. Den første station ligger i Gladsaxe vest for København
Better Place har netop åbnet den første ud af i alt 20 planlagte batteriskiftestationer, som skal åbnes i år. Den første station ligger i Gladsaxe vest for København

Har du planer om at skaffe dig en Renault Fluence Z.E. der er udstyret med udskiftelige batterier, kan det nu lade sig gøre at skifte batteriet på den første af i alt 20 batteriskiftestationer til elbiler, som åbner hen over de næste måneder.

Stationen på Dynamovej i Gladsaxe ligger hvor Hillerødmotorvejen og Motorring 3 krydser hinanden – i udkanten af København. Her kan Renault Fluence Z.E.-ejere nu forlænge elbilens rækkevidde ved at udskifte det afladte batteri med et friskt på fem minutter.

Batteriskiftestationerne udgør sammen med hundredvis af offentlige ladestandere det netværk, som kan forsyne elbilerne med frisk strøm.

De næste stationer åbner i Køge, Vejle og Slagelse og Better Place Danmark fokuserer herefter på at åbne resten af batteriskiftestationerne langs det såkaldte ”motorvejs-H”, som forbinder de største danske byer. Dermed bliver elbilen for første gang i Europa en mulighed for pendlere og andre, der ofte kører ture som overstiger elbilbatteriets kapacitet.Bilen er sgu god nokBilen er sgu god nokDe første danske Renault Fluence-ejere modtog deres biler i sidste måned og mange er med, når åbningen lørdag formiddag bliver markeret med en fælles køretur gennem København i elbilerne for at afprøve batteriskiftestationen i Gladsaxe.

Indtil videre er Renault Fluence den eneste bil, der kan benytte batteriskiftestationerne. De første kunder fik efter nogen tids forsinkelse deres Fluence Z.E. leveret i maj.

Læs også

Se også: Renault Fluence i Danmark til 205.000 kr.

Læs også:

Se også: Er dette et askebæger?

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen