Racerpige med kurs mod Le Mans

20-årige Christina Nielsen er vokset op med motorsport. I år kører hun Porsche 911 GT3 i den tyske Carrera Cup

- Hvis der kommer en fantastisk chance, vil jeg ikke sige nej, og hvis det er i et andet land, så må jeg jo se, hvordan jeg kan gøre mine studier færdige, siger Christina Nielsen.
- Hvis der kommer en fantastisk chance, vil jeg ikke sige nej, og hvis det er i et andet land, så må jeg jo se, hvordan jeg kan gøre mine studier færdige, siger Christina Nielsen.

Lars Erik Nielsen – også kendt som Lars Erik 'Hjulspind' – tog aldrig sin datter, Christina, med på gokartbanen. Måske fordi han vidste, hvad der så ville ske.

– Det var mig selv, som fandt lysten og kom til ham. Han har da talt om, at vi en dag skulle køre sammen, men det har været halvt seriøst og halvt i sjov, som hun siger i dag.

I stedet var det en veninde, der tog Christina med til et arrangement, hvor der skulle køres i udlejningskarts – eller 'haveklippere', som hun kalder dem. Det gik ret godt. Christina kørte mod en fem-seks drenge, der alle skubbede som gale for at komme forbi, men uden held! Hun fuldførte løbet uden at blive overhalet.

Åh, gud nej ...
– Det åndssvage var, at banen var så smal, det nærmest var umuligt at overhale, men den lille detalje tænkte jeg jo ikke på. Jeg blev bare forelsket i farten og det adrenalin-kick, den gav. Fra den dag var jeg bidt af motorsport, siger hun.

Hjemme igen fortalte Christina glædestrålende sin far om sin nye lidenskab.

I dag kan hun ikke huske om der lød et langt suk, men der var i hvert fald et 'Åh, gud nej …' og så et smil af den slags, som er forbeholdt stolte fædre. Så der blev købt en kart, og Roskilde Racing Center blev fast træningsbane. Hvis det skulle gøres, skulle det gøres ordentligt.

Christina gjorde sit bedste for at forene studierne på Handelsskolen i Lyngby med en kalender, der indeholdt stadig flere gokartløb længere og længere væk fra Danmark. Det blev til fire sæsoner i karting, og resultaterne var gode nok til at udløse en adgangsbillet til VM i Spanien i 2009. Christina vandt ikke, men hun viste, at hun havde farten til at være med i den sjove ende af feltet.

'Hjem' til Porsche
Efter en tur rundt om Formel Ford og den tyske Formel ADAC-serie har Christina nu fundet hjem, som hun siger, hvilket vil sige en Porsche 911 som den, hendes far har kørt i racerløb med i hele verden i adskillige år – inklusive det legendariske 24-timers løb på Le Mans.

Og for Christina Nielsen er det sportsvognsracing, det handler om, og helst med Porsche.

– Toppen ville klart være Le Mans. Racing har meget stor indflydelse på mit liv og de valg, jeg tager, men det er ikke altafgørende. Jeg regner med at starte på universitetet i september, så det kommer jeg jo til at tage hensyn til.

LÆS OGSÅ: Hvad i alverden: Raketformet racer til Le Mans

Ingen tvivl om at Christina Nielsen og Porschen passer godt sammen. Indtil i år havde hun aldrig siddet i en 450 hestes racerudgave af 911, men de første testkørsler gik så godt, at teamet sendte hende ud i et langdistanceløb på Nürburgrings berygtede Nordsløjfe for nylig, hvor Christina Nielsen og hendes medkører sluttede på en sjetteplads i deres klasse og som nummer 26 ud af 147 startende biler.

Velkommen i Carrera Cup
At køre racerløb på det niveau, Christina Nielsen gør lige nu, er ingen billig lidenskab. Derfor skal hun ud og finde sponsorer – og så er det ingen skade til, at være en lyshåret pige på 20 år fra Danmark. Dem er der nemlig ikke mange af i Carrera Cup. Og det er nu heller ikke gået Porsches opmærksomhed forbi.

– Hos Porsche glæder vi os til at byde Christina Nielsen velkommen i Carrera Cup. Der er ingen tvivl om, at det vil øge interessen, både hos presse og publikum, når Christina tager kampen op mod et felt af mandlige kørere. Christinas ankomst vil give ny vitalitet, siger Andrea Hagenbach fra Porsche Motorsport.

Indtil sæsonen starter sidste weekend i april er programmet fyldt ud med træning og testkørsler, blandt andet på Hockenheim. Bopælen er af samme grund flyttet til Berlin, for at Christina kan være tættere på løbene og teamet.

1 af 2 Talentet er i top. Efter de første testkørsler i en Porsche 911 GT3 blev Christina Nielsen sendt direkte til Nürburgrings berygtede Nordsløjfe.
2 af 2 - Hvis der kommer en fantastisk chance, vil jeg ikke sige nej, og hvis det er i et andet land, så må jeg jo se, hvordan jeg kan gøre mine studier færdige, siger Christina Nielsen.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere