Auktion: For 110 millioner gamle biler

Ferrari-auktion i maj måned ventes at indbringe enorme summer

Du får et stykke motorhistorie, hvis du lægger 30 millioner for denne Ferrari 375 fra 1953. (Foto: RM Auctions)
Du får et stykke motorhistorie, hvis du lægger 30 millioner for denne Ferrari 375 fra 1953. (Foto: RM Auctions)

Der er dømt udsalg på de røde hylder, når RM Auctions åbner dørene for en auktion med massevis af hestekræfter og hingste i rigmændenes foretrukne tilholdssted, Monaco, i maj.

Hele 21 sjældne og særdeles værdifulde sportsvogne, inklusive en enkelt F1-racer, Michael Schumacher har kørt i, og en båd fra Ferrari skal under hammeren, og de ventes i gennemsnit at blive solgt for omkring fem millioner kroner stykket.

LÆS OGSÅ: Ålholms 175 biler på auktion

En af de allerdyreste ventes at blive den ene af de to Ferrari 625 TRC Spider, der blev bygget i 1957. Netop denne bil fik en flot andenplads ved det første af de nu så traditionsrige løb på den amerikanske Laguna Seca-bane, og kører stadig rundt med sin originale 2,5-liter motor.

Netop denne bil er en af de mest eftersøgte Ferrarier af samlerne overhovedet, og det ventes, at den heldige ejer om en måneds tid skal finde en check frem med et beløb omkring 27 millioner danske kroner, for at kunne køre 625'eren hjem i garagen.

Sydamerikansk stjerne
Den ellers ganske dyre 625 kan dog blive overgået af en Ferrari 375 MM Spider fra 1953. Den har kørt utallige sejre hjem i alverdens racerløb, og kørte blandt andet to nationale mesterskaber hjem i Argentina i midten af 1950'erne.

På et tidspunkt forsvandt bilen dog, og blev først fundet igen i 1983 i Montevideo, hvorefter en italiener købte den og istandsatte den historiske bil med en ægte Ferrari 375-motor: V12 med 4522 cc og 340 hk.

I dag kan den blive solgt for helt op til 30 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Fantastisk Ferrari-samling til salg

Vil du hellere have noget lidt nyere, er der da også en Ferrari FXX Evoluzione – en racerversion af Ferrari Enzo – fra 2006. Den er en af bare 30 eksemplarer, der nogensinde er lavet af den enormt hurtige bil. Træder du på gassen, er det altså 860 hestekræfter, der sender dig videre i byen.

Og sådan en frækkert skal du kun lægge omkring 12 millioner kroner på bordet for at få fat i, siger vurderingerne.

1 af 3 Den er så god som ny: Denne seks år gamle Ferrari FXX har stået i Ferraris garager det meste af sit liv, undtagen når ejeren har taget den ud ved helt særlige lejligheder. (Foto: RM Auctions)
2 af 3 En heldig mand i Californien har ejet denne Ferrari 625 i 30 år. Nu ventes den solgt for et svimlende millionbeløb. (Foto: RM Auctions)
3 af 3 Du får et stykke motorhistorie, hvis du lægger 30 millioner for denne Ferrari 375 fra 1953. (Foto: RM Auctions)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere