Tidligere gast: Hr. Møller var en dygtig rorsmand

Det siger tidligere ansat på Mærsks lystyachter, Peter Thagaard Olesen til ekstrabladet.dk

Hr. Møller under sejlads i september sidste år. Båden var en standardudgave til 50-60 mio. kroner. Foto: Troels Lykke
Hr. Møller under sejlads i september sidste år. Båden var en standardudgave til 50-60 mio. kroner. Foto: Troels Lykke

Mærsk Mc-Kinney Møller fra KDY var en temmelig habil sejler og turen gik tit rundt om Ven, hvor der undervejs blev set på skibe, kunne alle se under sejlads på Øresund.

Det blev også sejlads til den norske Vestkyst og til Nysted på Lolland i Swan 60 og X-73, forklarer sejleren Peter Thagaard Olesen, der sejlede med fra 2000 til 2003.

Finfølende rorsmand
Minbaad.dk har fået en reaktion fra sejleren Peter Thagaard Olesen, der lige nu bor i Perth, Australien.

- Mine dybfølte tanker går til familien. Hr. Møller var en aktiv og god sejler, som jeg har lært meget af. Hr. Møller var en erfaren og finfølende rorsmand på sejlbåde fra 60 til 80 fod. Skulle der laves noget på dækket eller i riggen, var jeg mest tryg med hr. Møller ved roret. Jeg holdt meget af hr. Møller som menneske. Ære være hans minde, siger Peter Thagaad Olesen.

Ifølge vores øvrige oplysninger var hr. Møller utroligt godt inde i sagerne på båden og han kunne derfor tydeligt mærke, hvis en båd ikke sejlede godt nok. Samtidig udviste han stor respekt for andre sejleres viden.

Står i mørk hal i Svendborg
Moses Løvstad sejlede med hr. Møller på Swan 82eren, men han ønsker ikke at udtale til sig pressen, da han stadig er på kontrakt, forklarer han til Ekstra Bladet.

Swan 82eren, KLEMVIII (se billeder af båden her) står i øvrigt i en mørk hal i Svendborg oplyser TV2 i dag overfor minbaad.dk, Walsteds Baadeværft på Thurø har i øvrigt ansvaret for klargøringen.

Spørgsmålet er nu om båden skal sælges eller om familien fortsætter med at sejle i båden, som der er tradition for i familien.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere