Godt gået: Danmarks billigste hybridbil

Spændende Toyota Yaris Hybrid bliver en billig sag til blot 200.000 kr.

Den nye Toyota Yaris så dagens lys i oktober i fjor i benzin- og dieseludgaver. Til sommer kommer hybridudgaven, og allerede nu er Toyota klar med priserne for Yaris Hybrid, der kører på en kombination af el og benzin.
Den nye Toyota Yaris så dagens lys i oktober i fjor i benzin- og dieseludgaver. Til sommer kommer hybridudgaven, og allerede nu er Toyota klar med priserne for Yaris Hybrid, der kører på en kombination af el og benzin.

Den nye Toyota Yaris så dagens lys i oktober i fjor i benzin- og dieseludgaver. Til sommer kommer hybridudgaven, og allerede nu er Toyota klar med priserne for Yaris Hybrid, der kører på en kombination af el og benzin. Og det ser rigtig spændende ud!

Med en pris fra blot 200.000 kr. er Yaris Hybrid (se tv-testen af den almindelige Yaris her)med hybrid-teknik endda billigere end den noget mere enkelt simpelt konstruerede Honda Jazz Hybrid, som du kan se en.

Godt nok koster en dieseludgave af Yaris fra 181.500 kr., hvilket er ca. 18.000 kr. mindre end hybridudgaven. Men da hybridudgaven som standard både har to-zonet klimaanlæg og automatgear til en værdi af 28.000 kr., trumfer hybridudgaven faktisk dieseludgaven på både miljø og pris.

Og dermed afliver Toyota den kedelige praksis for at hybrid er et markant dyrere alternativ til almindelige benzin- eller dieselbiler.

Fedt og billigt udstyr
Yaris Hybrid kommer i tre udstyrsvarianter kaldet H1, H2 Toyota Touch og H3 Toyota Touch. Allerede i den lavest udstyrede udgave af hybridbilen får man en del ekstra sammenlignet med den lavest udstyrede benzin- eller dieseludgave.

Standardudstyrslisten tæller som nævnt klimaanlæg, automatgear, LED-kørelys og et karakteristisk frontdesign, som adskiller Yaris Hybrid fra benzin- og dieseludgaverne af bilen. Derudover får du også sædevarme og elsidespejle med varme.

For 22.000 ekstra får du H2-versionen, som benytter det velfungerende Toyota Touch, som formentlig er markedets nemmest betjente navi-bluetooth-radio-bakkamera-kombination. Se TV-test der viser det her.

Giver du den gas og vælger topudgaven til 270.000, får du en bil med rigtig meget fedt udstyr: 16 tommer alufælge, dellæder på sæderne, fartpilot, handskerum med køling, panorama glastag, regnsensor, nøglefri betjening, tågeforlygter, tagspoiler, tonede bagruder og en del mere.

Første hybrid i 1997
Toyotas første hybridbil Prius blev introduceret i 1997 i Japan og kom til Danmark syv år senere, mens Auris Hybrid så dagens lys i september 2010.

Følg Ekstra Bladet Biler på facebook

Med lanceringen af den lidt mindre Yaris Hybrid håber Toyota på et egentligt gennembrud for hybridbilen på dansk grund.

Vi har endnu ikke prøvet Yaris Hybrid, men det sker snart! Og for en gang skyld glæder vi os til at køre Toyota. For sandt at sige har Toyota haft lidt svært med at diske op med spændende nyheder - men det sker altså nu!

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere