Audrey: Jeg kører i Lækkermåsen

Komikeren Audrey Castaneda bruger sin bil som ekstra kælderrum - og hun er vild med sin Suzuki Swift

Et godt råd fra Audrey Castaneda: Vil du købe brugt, men ikke har forstand på biler, så allier dig med en, der har forstand på biler. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Et godt råd fra Audrey Castaneda: Vil du købe brugt, men ikke har forstand på biler, så allier dig med en, der har forstand på biler. (Foto: Thomas Lekfeldt)

– Om jeg har et specielt forhold til min bil? Det kan jeg garantere dig for! Jeg kalder min Suzuki Swift for 'Lækkermåsen', og den er så fed!

Stand-up-komikeren, Audrey Castaneda, er intet mindre end en omvandrende reklamesøjle for Suzuki, for der er ingen grænser for, hvor begejstret hun er for sin bil:

– Designet er smart og lækkert. Bilen er lille og nem at parkere, hvilket er praktisk, når man som jeg bor inde i København. Samtidig føles den rummelig indvendig – jeg bruger den faktisk som et ekstra lille kælderrum.

En gang om måneden køber Audrey Castaneda nemlig kilovis af kattemad og kattegrus til sine tre perserkatte.

LÆS OGSÅ: Jan Monrad: Jeg er færdig med dyre biler

– Men når jeg så kører det hjem, gider jeg ikke bære det hele op på fjerde sal på en gang, så i stedet tager jeg små portioner op lidt ad gangen og lader resten ligge i bilen.

Glem Ferrari
Også køreegenskaberne er i top. Suzuki Swift kører blødt og lækkert – også sammenlignet med andre, smarte modebiler.

– Jeg har prøvet at køre den lille Fiat 500 og ja, den er da supernuttet at se på, men rent køremæssigt synes jeg, den er hård. Når man kører over sådan et trafikbump, er det lige før, at man får hold i ryggen. Sådan oplever jeg det i hvert fald.

Selv hvis hun blev mangemillionær, ville komikeren ikke skifte sin bil ud.

– Uanset, hvor rig jeg var, ville jeg aldrig køre i en Range Rover, en Porsche eller en Ferrari.

– Det kan da godt være, de er smarte og, at motoren ikke larmer, men helt ærligt – hvem gider gå op i det? Fornemmelsen af, at man faktisk sidder i en bil, er da helt okay.

Efterhånden har Audrey Castaneda og hendes Suzuki Swift været sammen i godt to år.

– Men bilen er ældre, fra 2007. Jeg købte den brugt, da den havde kørt 56.000 kilometer, og på den konto sparede jeg en mindre formue. Bilen havde en masse ekstraudstyr, så fra ny lå prisen på omkring 140.000 kroner. Jeg gav 85.000 kroner, så det var en ret god handel.

Et godt råd
Selv om hun ingen forstand har på biler, var der ingen nerver i forbindelse med at købe brugt.

LÆS OGSÅ: Thomas Hartmann: Jeg vil savne lyden

– Jeg har jo deltaget mange gange i Zulu Djævleræs og er blevet gode venner med en mekaniker, der har en Suzuki-forretning i Farsø. Han skaffede mig min bil, og jeg vidste, at ham kunne jeg stole på. Så det er et godt råd, jeg vil give videre til andre, der vil købe brugt, men ikke har forstand på biler: Allier jer med en, der har forstand på biler, og som I har tillid til.

Sko frem for bil
Hvorvidt Suzuki Swift'en snart skal skiftes ud til en nyere model – eller hun skal beholde den, til den dør, har Audrey Castaneda endnu ikke besluttet.

– Hvis den skal skiftes ud, vil jeg i hvert fald ikke købe en ny bil.

– Prisforskellen er simpelthen for stor – og så er der altså andre ting, jeg hellere vil købe. For eksempel har jeg mange sko på ønskesedlen for tiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer