Johnny Reimar: Det vigtigste er kopholderen

Johnny Reimar sværger til amerikanske biler

Johnny Reimar med sin elskede Jeep Cheroke der naturligvis har en kopholder ... Den topløse Peugeot er fru Annies. (Foto: Jan Unger)
Johnny Reimar med sin elskede Jeep Cheroke der naturligvis har en kopholder ... Den topløse Peugeot er fru Annies. (Foto: Jan Unger)

Lige siden 1963 har Johnny Reimar med en enkelt undtagelse kørt amerikanske biler:

– Undtagelsen var, da jeg i en periode kørte i en virkelig flot, hvid Jaguar. Spørg ikke hvilken model, for den slags har jeg altså ikke styr på, men imponerende var den. Altså, når man ser bort fra reparationerne – for den var jo altid på værksted.

– Til sidst havde den brug for en operation til 100.000 kroner samtidig med, at mekanikeren forklarede, bilen kun var 20.000 kroner værd, hvis jeg ville sælge den. Da blev det lige en tand for morsomt, så jeg besluttede at give Jaguaren til en af mine venner, der selv kørte Jaguar.

– Så kunne han bruge min bil, når der skulle skiftes reservedele.

Ingen halefinner
Efter det tvivlsomme Jaguar-eventyr gik sangeren tilbage til amerikanerbilerne.

– Hvor mange cylindre og hestekræfter en bil har, sådan noget går jeg slet ikke op i. Og det har jeg heller ikke forstand på. Til gengæld lægger jeg vægt på, at de amerikanske biler var blandt de første, der fik en indbygget kopholder i kabinen. Selv hvis jeg skal ud på en lillebitte tur, har jeg altid en kop kaffe eller en Coca Cola med mig, når jeg skal ud og køre. Så for mig er kopholderen helt uundværlig.

LÆS OGSÅ: Szhirley vil ha' en fræk økobil

Det er ikke, fordi Johnny Reimar har en svaghed for store flydere med halefinner og alt, hvad den kan trække af lir.

Stor og praktisk
– Jeg har da haft både en Ford Fairlane og en Ford Galaxie, der nærmest mindede om en limousine. Det var i 1960'erne og 1970'erne – og dengang var de større biler praktiske, når jeg skulle hente de internationale stjerner, jeg samarbejdede med, i lufthavnen.

Siden har han haft flere Ford Mustanger og en enkelt rød, amerikansk sportsvogn med sort kaleche.

– Men den måtte jeg skille mig af med af rent praktiske grunde, til stor ærgrelse for hele familien. Alle elskede den bil.

– Den skilte sig ud og var utrolig flot. Imidlertid besluttede jeg for cirka ti år siden at tage mit eget anlæg med, når jeg skulle ud at optræde rundt om i landet. Så derfor var der brug for en mere praktisk bil med plads til alt mit udstyr.

Ikke grønt, men godt
De seneste år har Johnny Reimer kørt i sin Chrysler Jeep Cherokee, selv om den er alt andet end politisk korrekt:

– Det er jo ikke Jordens grønneste bil, og populær er den heller ikke i gadebilledet. Det er lige før, at folk kaster tomater efter mig, når jeg bevæger mig rundt i den ... nej, så slemt er det selvfølgelig ikke. Når man kører så meget som jeg, for det bliver alligevel til nogle ture rundt i landet i løbet af året, så er det vigtigste komforten og de praktiske behov. Derfor holder jeg fast i min Jeep, også selv om den efterhånden er en gammel sag og en dyr fornøjelse i reparationer.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen