Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: LÆS alt om den helt nye Audi A3

En helt ny Audi A3 bliver den letteste bil i sin klasse

Audi er tidligere blevet kritiseret for at bygge biler, som er for tunge i forhold til de bedste i klassen. Men i de seneste 3-5 år har Audi gjort en stor indsats for at gøre sin biler lettere og dermed mere underholdende at køre i og fremfor alt mere økonomiske.

Og med den nye A3 er det lykkedes Audi at bygge den klart letteste bil i sin klasse. F.eks. vejer en variant med en 1,4 liters TFSI-motor blot 1.175 kg. Den nye A3 er samme størrelse som forgængeren, men er alligevel hele 80 kg lettere end forgængeren - noget af en bedrift, når man f.eks. ved at den nye BMW 1-serie vejer 80 kg mere end forgængeren.

Læs også: BMW: Golfklassens bedst kørende bil
Letvægter
Audi har navngivet sin letvægtteknologi "ultra letvægts-princip" og er grundlæggende baseret på, at Audi på fiks facon blander aluminium og stål-dele sammen samtidig med, at firmaet har udviklet nye strukturer, som på samme tid sænker vægten og øger den vigtige karosseri-stivhed.

Audi A3 vil til en begyndelse kunne fås med to benzinmotorer på 1,4 og 1,8 liter og hhv. 122 og 180 hk. En 1,6 liters diesel yder 150 hk.

Yderst sparsommelig
Senere følger en yderst sparsommelig nyudviklet dieselmotor på 1,6 liter, som angiveligt vil nedbringe forbruget til næsten 27 km på literen.

Audi A3 får alt hvad den kan trække af sikkerhedsudstyr, MMI, Bang og Olufsen-lydsystem og bliver desuden den første bil i klassen som får nærlys med LED-teknik.

Kunderne får desuden mulighed for at købe avancerede førerassistentsystemer som en radarstyrede og adaptiv fartpilot, en vejskilteassistent, parkeringsassistent og sikkerhedssystemet Audi pre sense basic.

Den nye Audi A3 introduceres i Danmark til august. Priserne er ikke fastlagt endnu.

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 
kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen