Prisen på leasing-biler stiger straks

Fra og med tirsdag ændres leasingafgiften, som skal give en indtægt på en milliard fra næste år

Sådan en Fiat 500 er en af de mest populære leasingbiler herhjemme. Sådan en koster omkring 1.700 kr. om måneden, men vil formentlig stige i pris fra i morgen af
Sådan en Fiat 500 er en af de mest populære leasingbiler herhjemme. Sådan en koster omkring 1.700 kr. om måneden, men vil formentlig stige i pris fra i morgen af

Så er det snart ved at være sidste chance, hvis man skal have sig en billig leasing- eller demobil.

Fra tirsdag er det nemlig slut med at lease eller købe disse biler med lavere afgift.

- Det handler om at få det her lovforslag fremsat med det samme, så vi undgår hamstring af leasingbiler, som vi har set i den seneste uge, siger Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen.

LÆS OGSÅ: Sidste chance for en billig leasingbil

Lovforslaget skal lukke det fordelagtige skattehul, der er i forbindelse med at lease en bil frem for at købe den. Og lovgivningen kommer til at gælde fra det øjeblik, det er fremsat i Folketinget.

- Det er kun ret og rimeligt, lyder det fra Thomas Jensen.

Ifølge Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, er regeringens forhandlinger med partiet om den del af lovgivningen færdig.

- For os kan det fremsættes så hurtigt som muligt, men jeg håber, det kommer i morgen, siger han til DR.

Dermed bliver der hurtig sat en stopper for muligheden for at spare tusindvis af kroner i afgifter på leasing- og demobiler.

Lovændringen vil fra næste år ifølge regeringen give en indtægt på en milliard kroner, som skal finansiere billigere og bedre kollektiv trafik, efter regeringen har droppet betalingsringen.

Skatteministeriets planer er, at der fremover skal betales skat af minimum den værdi, som en forhandler betaler for en bil.

Hvad mener du om de nye regler?

0 kommentarer
Vis kommentarer