Hurtige bilhandlere i Skats søgelys

Mange bilforhandlere har købt stort ind af demobiler, før afgifterne steg. Skat vil gennemføre kontrolaktion

Landets bilforhandlere risikerer bøde eller krav om efterbetaling fra Skat, hvis de i de seneste dage har købt ekstraordinært mange demobiler for at undgå de nye og højere afgifter.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten planlægger Skat en kontrolaktion i de kommende måneder for at undersøge, om forhandlerne er blevet fristet til at hamstre demobiler, som reelt ender med at blive solgt som nye eller næsten nye biler.

Regeringen fremsatte tirsdag et lovforslag, der øger afgifterne på demobiler og leasingbiler til samme niveau som afgifterne på andre biler. Det har ført til et boom i antallet af indgåede leasingaftaler.

Samtidig svirrer det med forlydender i branchen om, at adskillige forhandlere har haft travlt med at indkøbe et stort antal demobiler, inden afgiftshullet blev lukket.

Danmarks Automobilhandler Forening, DAF, er ikke i tvivl om, at mange forhandlere har handlet hurtigt for at spare afgifter.

- Bilforhandlere er også mennesker, og de griber chancen for at spare penge, når de kan. Men vi har advaret om, at der er risiko for, at Skat kommer efter dem, for myndighederne har fokus på, om reglerne bliver overholdt, siger Jens Brendstrup, der er adm. direktør i DAF.

0 kommentarer
Vis kommentarer