Årets bedste brugte bil

Om kort tid får danskerne en række eksperters bud på det bedste køb lige nu. Hvad stemmer du på?

BMW 3-serie årgang 2007 er et muligt bud på Årets brugtbil 2012
BMW 3-serie årgang 2007 er et muligt bud på Årets brugtbil 2012

Danskerne elsker brugte biler. Modeller fra BMW, Ford, Honda, Skoda, Suzuki og Toyota kæmper om at blive kåret som det bedste køb på brugtbilmarkedet lige nu.

Seks biler har kvalifceret sig til finalerunden i Årets Brugtbil, hvor eksperter fra blandt andre FDM, Applus Bilsyn og en række medier såsom BilBasen, Bil Magasinet, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet i øjeblikket vurderer bilernes kvaliteter. På Ekstra Bladet er journalist Anders Berner med i juryen.

De seks finalister:

* BMW 3-serien årg. 2007

* Ford Mondeo årg. 2008

* Honda Accord årg. 2009

* Suzuki Swift årg. 2007

* Skoda Fabia årg. 2008

* Toyota Avensis årg. 2007

Årsagen til, at årgangen spiller en rolle i kåringen ligger i, at en bilmodel bliver forbedret gennem årene, og derfor kan der være stor forskel på en model, når den lige er præsenteret, og når den er fire-fem år gammel. Typisk bliver modellen også faceliftet, hvor der sker forbedringer af den.

Kvalitet og totaløkonomi
Juryen kigger især på bilernes kvaliteter som brugte biler, og har fokus på om de er gode brugtbilkøb ud fra den tekniske kvalitet, ligesom totaløkonomien ved et køb bliver taget med i betragtningen.

- Brugtbilmarkedet er hele tiden i forandring, og Årets Brugtbil er nemt som en reference for forbrugerne til, hvad der virkelig er et godt køb. Derfor er der flere faktorer som spiller ind i vurderingerne af de enkelte biler, siger journalist Jan Lang, der repræsenterer BilBasen i kåringen af Årets Brugtbil.

Ekstra Bladet Biler deltager i juryen.

Finalerunden løber frem til d. 20 marts, hvor vinderen bliver offentliggjort.

Hvilken bil stemmer du på?