Turbodrømme: Mini med 465 hk

En gammel mini og en hårdt tunet motor fra en Suzuki-motorcykel er en heftig cocktail

Denne Mini Turbo Hayabusa er bygget af firmaet Z-cars ligesom bilen i indslaget til venstre
Denne Mini Turbo Hayabusa er bygget af firmaet Z-cars ligesom bilen i indslaget til venstre

Der er for længst gået sport i at ombygge gamle Minier med motorcykelmotorer. Og man forstår godt hvorfor. En Mini vejer stort set ingenting og har grundlæggende gode køreegenskaber.

Men motoren er ikke rigtig noget at samle på. Sådan en standard Mini fra British Leyland årgang 1959 ydede omkring 43 hk fra den gamle og meget skrøbelige A-serie-motor. Ikke just ophidsende.

Skaffer du dig i stedet en motorcykelmotor - typisk fra en Suzuki Hayabusa - og smækker den ned i skroget på Mini-klenodiet er der stort set ingen grænser for hvor sjovt det kan blive.

Som udgangspunkt har sådan en Hayabusa-kværn omkring 175 hk, og med den rette tuning får den som i dette tilfælde 465 hk.

Nogle af de tossede men yderst kompetente ombyggere lader kraftværket installere der hvor Miniens oprindelige motor lå - foran. Men mange anbringer motoren bag forsæderne, så bilen bliver baghjulstrukket.

Se og hør en af de fascinerende Mini Turbo Hayabusa'er i videoen herover.

Det er det engelske firmae Z Cars, der laver de fantastiske ombygninger - du kan læse mere om firmaets kreationer her.

Lige nu har firmaet faktisk en af sin fine Hayabusa-ombygninger til salg for 15.000 engelske pund svarende til 131.000 danske kroner.

Bilanmeldelser - 22. feb. 2012 - kl. 09:45 TV: Ford Focus med super-motorSe også: Brugttest: Power for alle pengeneSe også: Ugen brugtkup - hurtig Mercedes

0 kommentarer
Vis kommentarer