Bilpriserne stiger - køb din bil nu

Regeringens lovforslag skaber forvirring - men en ting er sikkert - bilpriserne stiger

I dag koster sådan en Opel Corsa 1,0 cirka 1.500 kr. at lease om måneden. Om en uge koster den muligvis 1.650 kr. om måneden. Bilforhandlerforeningen DAF mener nemlig at de små biler vil stige omkring 10 procent med de nye regler.
I dag koster sådan en Opel Corsa 1,0 cirka 1.500 kr. at lease om måneden. Om en uge koster den muligvis 1.650 kr. om måneden. Bilforhandlerforeningen DAF mener nemlig at de små biler vil stige omkring 10 procent med de nye regler.

I et få timer gammelt notat lægger regeringen op til at bilpriserne skal hæves ved at skærpe reglerne for leasing- og demobiler.

Men indtil loven træder i kraft er der stadig mulighed for at købe bilerne til gamle priser. Det forudser Christian Brandt, som er direktør for brancheforeningen Finans og Leasing.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår regeringens metode. Det skaber en massiv usikkerhed i befolkningen, og risikerer at sætte bilsalget i stå, mener Christian Brandt.

- Jeg ved kun en ting. Og det er at bilpriserne stiger om kort tid.

LÆS: Thor Möger Petersersen: Sådan skaffer vi en milliard kroner

Christian Brandt mener, at der kun er en ting at gøre for bilkøberne - og det er at komme afsted og få underskrevet en kontrakt på en ny bil så hurtigt som muligt.

Kontrakter som er indgået eller kontrakter om køb, der indgås inden at loven træder i kraft, bliver nemlig ikke påvirket af de strammere regler.

Hvor meget bilpriserne vil stige er der ingen der ved endnu. Ganske enkelt fordi der ikke er nogen, der kender den præcis regelændring. Man kan højst gætte eller spå om hvad reglerne betyder. Men en af dem, der godt tør gætte er Jens Brendstrup, der er administrerende direktør for Danmarks Automobilforhandler Forening, DAF.

- Hvis det bliver, som vi forventer vil prisen stige mellem 10 og 15 procent på en standardbil, og noget mere på de dyrere biler, siger Jens Brendstrup, der dog mener at Thor Möger Petersen og de andre har været godt trætte, da de udarbejdede notatet omkring de skærpede regler.

- Det her er en lappeløsning på et system, som i forvejen er lappet til, siger Jens Brendstrup, der mener at regeringen med det nye forslag sender regningen til det forbedrede offentlige transportsystem omkring afsted til erhvervslivet i udkantsdanmark, fordi det primært er erhvervslivet der køber leasingbiler.

Prisstigninger kommer også til at gælde de såkaldte erhvervsbiler - altså firmabiler, som vil blive ramt af tilsvarende afgiftstigninger. Og det kan derfor være en ide at bestille sin næste firmabil allerede nu, hvis man ved at firmabilen skal skiftes om f.eks. tre måneder.

Ud fra SKATs oplæg ser det ud som om, at bilen skal være leveret pr. 1. juli for at få de gunstige vilkår med i handlen.